SEDAŞ’ın bu hamlesi Kocaelilileri hem şaşırttı hem de meraklandırdı

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş., uzun yılların ardından Kocaeli’de ilk kez bugünle birlikte üst üste 4 gün planlı elektrik kesintisi yapmayacak! Peki bu “rekor” neden gerçekleşti?

SEDAŞ’ın bu hamlesi Kocaelilileri hem şaşırttı hem de meraklandırdı

Sakarya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (SEDAŞ), abonelerini şaşırtmaya devam ediyor. 12 Ocak 2026 Pazartesi günü herhangi bir planlı elektrik kesintisi uygulamayan şirketin, internet sitesinde 13 Ocak Salı, 14 Ocak Çarşamba ve 15 Ocak Perşembe günleri için de planlı kesinti listesi boş kaldı. Bu durum, SEDAŞ tarihinde nadiren görülen bir tabloyu ortaya çıkardı: Üst üste 4 gün planlı kesinti yapılmaması.

4 gündür elektrik yok

SEDAŞ, 8 Ocak’ta etkili olan fırtınada da bazı ilçelerde 3 günü bulan elektrik kesintileriyle gündeme gelmişti. Körfez ilçesi Yukarı Hereke Cumhuriyet Mahallesi’ndeki fırtına kaynaklı arızalar hâlâ giderilebilmiş değil. Mahalle sakinleri, 4 gündür elektriksiz kaldıklarını şikayet platformlarından ve sosyal medyadan duyurarak isyan ediyor.

Hem şaşırttı hem meraklandırdı

Uzmanlar ve vatandaşlar, SEDAŞ’ın planlı kesinti listelerini boş bırakmasını “ekiplerin fırtınadan etkilenen bölgelere yoğunlaşması” ile açıklıyor. Ancak şirketten konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Normal şartlarda, resmi tatiller ve dini bayramlar hariç, SEDAŞ planlı kesintilerine neredeyse hiç ara vermiyor. Bu sebeple üst üste 4 gün boyunca planlı kesinti yapmaması aboneler arasında hem şaşkınlık hem de merak uyandırdı. Önümüzdeki günlerde SEDAŞ’ın planlı kesinti uygulayıp uygulamayacağı ve fırtınadan etkilenen bölgelerdeki arızaların ne zaman giderileceği merak konusu.

SEDAŞ’ın bu hamlesi Kocaelilileri hem şaşırttı hem de meraklandırdı

Kaynak: Haber Merkezi
Kocaeli elektrik kesintisi