Yasağa rağmen ölüm satıyorlar!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 618 firmaya ait 1211 parti ürünü kamuoyuyla paylaştı Ancak yasağa rağmen birçok ürün internet sitelerinde satılmaya devam ediyor

O ürünlerden biri de Teff Tohumu zayıflama çayı. Ünlü isimlerin reklam filmlerinde oynadığı Teff Tohumu zayıflama çaylarının içinde ölümcül etki yaratabilecek kimyasallar ortaya çıkmıştı. Bu çayın yanı sıra içerisinde sibutramin tespit edilen, ‘On On Tea’, ‘Life Diamond Slim Karışık Bitkisel Çay’, ‘Moerae Bitki Çayı’, gibi çaylarda Bakanlığın kara listeye aldığı ürünler, hala satışta.

Zararı yokmuş

By Hercules Plus Energy Drink adlı enerji içeceği de bakanlığın listesinde. İçerisinde sildenafil tespit edilen ürün de, internet sitelerinde satışı devam ediyor.

Alışveriş sitelerinde ifşa listesinde yer alan cinsel gücü artırıcı ürünler de yer alıyor.

Sağlıklı diye aldığınız yağlar

Normal yağlara göre daha sağlıklı olduğu düşünülen zeytinyağları da listede yer aldı. Hatta listede yasaklanan ürünler arasında en fazla zeytinyağının olduğu dikkat çekti. Farklı firmalara ait onlarca zeytinyağı markası Bakanlık tarafından tespit edildi. Buna rağmen bu ürünlerinde satışı devam ediyor. O yağlardan biri de ‘Köylü’ adlı markaya ait ‘Riviera Zeytinyağı’. İçerisinde, ‘UV’de özgül soğurma, yağ asitleri kompozisyonu, sterol kompozisyonu, trans yağ asitleri, ECN-42 farkı tohum yağlarının yer aldığı yağ da, internette satılıyor.

KAYNAK: MİLLİYET

19 Eki 2019 - 08:50 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler