Vergi ve sigorta borçları için yeniden yapılandırma mı geliyor?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk vergi ve prim borçları yapılandırmasının gündemde olduğunu açıkladı. Salgının başında prim borçları altı ay süreyle ertelenmişti

Salgın önlemleri kapsamında, vergi ve sosyal güvenlik prim ertelemeleri, kredi destekleri benzeri önlemlerin süresi sonbahar aylarında dolacak. Ekonomi çevrelerinde vergi ve sigorta borçları için “yeniden yapılandırma” beklentileri dile getiriliyordu. Dünya Gazetesi’nden Mehmet Kara’nın haberine göre; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, “Ekim ayı sonuçlarına bakarak karar vereceğiz. (Hazine ve Maliye Bakanlığı) Henüz bir görüşme henüz yapmadık” dedi.

‘YOĞUN TALEP GELDİ’

“Yeniden yapılandırma, vergisini, primini düzenli ödeyenleri rahatsız ediyor, bunun farkındayız” diyen Zehra Zümrüt Selçuk, buna karşılık, salgının etkisinden kaynaklı olarak çok yoğun taleplerin kendilerine ulaştığını kaydetti. “Ekim sonundaki rakamları, normalleşme işaretlerini bir görelim. Rakamlara bakalım. (Hazine ve Maliye ile) birlikte karar veririz. Henüz daha görüşmedik. Bildiğiniz gibi sigorta primleri ve vergiyle ilgili yeniden yapılandırmaların birlikte olması gerekiyor” diyen Selçuk, “Bu zor bir yıl oldu..” dedi.

SİGORTA PRİMLERİ 6 AY ERTELENMİŞTİ

Sigorta primlerinin altı ay ertelendiğini, 3 aylık kısmın da normalleşme desteği ile mahsuplaşma imkanı sağlandığını hatırlatan Zehra Zümrüt Selçuk, “9 aylık (birikmiş) bir tahsilat.. Pandemiden dolayı bir kısmını almakta zorlanabiliriz. Normalleşmenin rakamlarını, işaretlerini bir görmek lazım. Ekim ayını görmek lazım, okulların da açılmasıyla -hepsi açılmıyor- her şey biraz daha yerine oturmuş olacak. Bunu görmek gerekli” diye konuştu.

25 Eyl 2020 - 10:10 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler