Vatandaş sokağa çıkma yasağı istiyor

Ipsos'un araştırmasına göre yurttaşların yüzde 87'si sokağa çıkma yasağı uygulamasını destekliyor. Desteklerin büyük bölümü uygulamanın il bazında değil tüm Türkiye'de uygulanması gerektiği kanısında. Sokağa çıkma yasağına karşı çıkanlar ise sadece yüzde 5 ile sınırlı

Koronavirüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulamasının tekrar gündeme gelip gelmeyeceği merak konusu.

Ipsos'un derlediği araştırmaya göre, toplumda neredeyse her 10 kişiden 9'u il bazında veya Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanması düşüncesine katılıyor.

Toplumun yüzde 87'si sokağa çıkma yasağı uygulamasını desteklerken, büyük bölümü uygulamanın il bazında değil tüm Türkiye’de uygulanması gerektiği kanısında. Sokağa çıkma yasağına karşı çıkanların oranı ise yüzde 5.

2 KİŞİDEN 1'İ TOPLU TAŞIMA KULLANIYOR

Toplu taşıma araçlarından en az birini çok sık veya bazen kullananların oranı yüzde 51 seviyesinde, diğer bir ifadeyle her 2 kişiden birisi toplu taşıma kullanıcısı.

Yurttaşların yüzde 43'ü kendisini toplu taşımada hiç rahat hissetmediğini, yüzde 34'ü ise pek rahat hissetmediğini söyledi. Toplu taşımaların kalabalık olması gibi nedenlerden ötürü virus bulaşma ihtimalinin yüksek olması tedirgin ediyor.

Araştırmada ebeveynlere yüz yüze eğitim olması durumunda çocuklarını okula gönderme eğilimleri de soruldu.

Okul çağındaki her bir çocuk için alınan 10 cevaptan 6'sı 'Gönderirim', 2'si 'Göndermem', diğer 2'si ise 'Okula gönderip göndermeyeceğim konusunda kararsızım' şeklinde oldu.

14 Eyl 2020 - 11:37 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Kenan - Halen tamgaz düğün yapanlar var konvoylu eğlenceli partilerin yaptığı kongreler toplantılar birde genelde kadınların kendi aralarındaki cemiyetleri önce bunlar kaldırılsın veya o bilinç oluşsun zamanla zaten sokağa çıkma yasağı na gerek kalmaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Eylül 11:37
01

Izmitli - Ya cozummu ya ne grizekalisiniz ya kardesim insanlar mesafeyi korucak inekmisiniz lan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Eylül 11:37


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler