Vatandaş millet bahçesi beklerken, ağaçları kesip, inşaata başladılar

MHP döneminde Dilovası Belediyesi tarafından Orman Müdürlüğünden alınarak mesire alanına dönüştürülmek üzere projelendirilen, ağaçlandırılan; AKP döneminde millet bahçesi yapılmak üzere programa alınan alan yalan oldu! Milletin bahçesi GEBKİM’e anaokulu yapılmak üzere verildi. Alanın bütünü bozuldu

Vatandaş millet bahçesi beklerken, ağaçları kesip, inşaata başladılar
Vatandaş millet bahçesi beklerken, ağaçları kesip, inşaata başladılar
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Dilovası Belediyesinin Milliyetçi Hareket Partisi’nde olduğu dönemde Orman Genel Müdürlüğünden 49 yıllığına mesire alanı yapılmak üzere alınan, projelendirilen, etrafı çevrilen, içerisindeki bütün ağaçlandırma işlemleri yapılan, güvenlik kulübesine kadar konulan ve belediyenin AKP’ye geçmesi sonrası millet bahçesi yapılmasına karar verilen alanda ilginç şeyler oluyor. Ağır sanayinin ortasında kalan ve yeşil alanlara, nefes almaya ihtiyacı olan Dilovası halkı için ağaçlandırılarak önce mesire alanına, sonra da millet bahçesine dönüştürülmek istenilen ancak AKP’li belediyelerce 2 dönedir millet bahçesi yapılamayan bekletilen alanda bir bölüm Gebze Kimyacılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GEBKİM) yönetimine, anaokulu yapılması için tahsis edildi. Valilik, Dilovası Belediyesi ve GEBKİM, üçlü protokol imzaladı ve anaokulunun yapımına başlandı. Peki, Dilovası’nda yeni bir anaokulu ihtiyacı var mı? Anaokulunun yapılacağı başka bir alan yok muydu da millet bahçesi olarak bekletilen alanın ortasına bu okul yerleştiriliyor? Dilovası Belediyesi, burayı GEBKİM’e anaokulu yapılmak üzere tahsis etmek için meclisten daimî encümenden yetki aldı mı?

AĞAÇLAR KESİLMİŞ

Yine MHP döneminde Milli Eğitim alanı olarak ormandan alınan ve Milli Eğitim’e tahsis edilen bir alan var Dilovası’nda. Buranın içerisinde bir sürü meslek okulu, lise mevcut. Bu alanda GEBKİM’in de bir okulu var ve bu okulun önünde müsait alan bulunuyor. Dilovası’nda 2 tane anaokulu var ve üçüncü bir anaokuluna ihtiyaç olmadığı söyleniyor. Milli Eğitim’den, Kaymakamlıktan böyle bir talep de söz konusu değil. Şimdi anaokulu ihtiyacı, talebi yokken, Milli Eğitim’e tahsis edilen GEBKİM’in önünde anaokulu yapılabilecek alan mevcutken, AKP’li belediye döneminde Büyükşehir Belediyesinin millet parkı yapılacağına dair programa aldığı yer neden anaokulu yapılmak için GEBKİM’e verildi? Üstelik belediye meclisi ve daimi encümenden çıkan bir karar da yok. GEBKİM, Dilovası Belediye Başkanı ve Valilik, üçlü protokol yapıyor, GEBKİM gelip inşaat çalışmalarını başlatıyor. MHP döneminde dikilen ağaçları keserek yaptığı söyleniyor bunu.

‘BURASI BENİM ALANIM’ MI DİYECEK?

Konuyla ilgili gazetemize ulaşan vatandaş, duruma isyan etti. Vatandaş, GEBKİM’in anaokulu ile başlayıp, bu alanı tamamen ele geçirmeye mi çalıştığını sordu. Vatandaş, şunları kaydetti: “Burası MHP döneminde mesire alanına dönüştürülmek üzere Orman Müdürlüğünden alındı. AK Parti döneminde ise buraya millet bahçesi yapılacağı belirtildi. Ama gelin görün ki GEBKİM, buraya anaokulu yapıyor şimdi. Meclis üyelerinin hiç birisinin haberi yok. Daimi encümen kararından geçmeden, belediye meclisinden karar alınmadan, Büyükşehir Belediyesinden de onaylanmadan Dilovası Belediyesi, buradaki yeri bu prosedürler yerine gelmeden bir başka kuruma veremez. Çünkü burası millet parkı alanı. Projelerde böyle geçiyor, plan notlarında böyle var. Ama buranın içerisine üç kafadar gelmiş, buraya okul yapıyoruz demişler, Milli Eğitim alanının içinde yer olmasına rağmen hayır ben buraya yapacağım demiş. GEBKİM nasıl böyle bir dayatma yapabilir, millete ait bir yerin bütününü nasıl bozabilir. Yarın bir gün belki de tamamını kullanmaya kalkacak. Kuruma yer verilmiş olmasına rağmen kurumun ben burayı istiyorum demesi akla şunu getiriyor; demek ki buraya göz dikmiş, şimdi okul yaparak başlayacak yarın bu alan benim alanım diyecek. Öyle ya uygun alan varken niye millet bahçesi? Bunun başka açıklaması var mı?”

18 Eyl 2020 - 11:13 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler