Türkiye’de 7.5 milyon kişi risk altında!

Türkiye İstatistik Kurumu, 2019 yılına ait ‘yaşlı nüfus’ istatistiklerini açıkladı. Buna göre ülkemizde korona riski altında olan çok sayıda yaşlı var

Türkiye'de 65 yaş üstü 7.5 milyon kişi yaşıyor. Yaşlılar corona virüsü salgının görüldüğü ve ilk ölümlü vakanın 89 yaşında bir kişinin olduğu ülkemizde uyarıları dikkat almıyor. Sokağa çıkıyorlar, bankaya gidiyorlar, Diyanet'in uyarısına rağmen namaz kılmak için camiye giden bile var!

Türkiye İstatistik Kurumu, 2019 yılına ait ‘yaşlı nüfus’ istatistiklerini açıkladı. TÜİK’in verilerine göre 83 milyon nüfuslu Türkiye’de yaşayan 65 ve daha yukarı yaştaki kişilerin sayısı 7 milyon 550 bin 227.

Bu kişilerin yüzde 62.8’i 65-74 yaş grubunda, yüzde 28.2’si 75-84 yaş grubunda, yüzde 9.1’i 85 ve daha yukarı yaş grubunda yer alıyor.

TÜRKİYE’DEKİ İLK ÖLÜMLÜ VAKA

Tüm dünyayı saran corona virüsü salgını sonrası, vaka sayısının 98’e çıktığı ve 89 yaşındaki bir kişinin hayatını kaybettiği Türkiye’de de 60 yaş üstü kişilerin evden çıkmamaları konusunda sık sık uyarılar yapılıyor.

BANKA BANKA GEZİYORLAR

Ancak yaşlı kesimin büyük bir çoğunluğu uyarıları dikkate almayarak parklarda akranlarıya buluşuyor, en yüksek emekli promosyonunu veren bankayı bulmak için şube şube geziyor, ‘evden emekli maaşı ödemesi’ uygulaması başlamasına rağmen bankamatikleri kullanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın vakit ve cuma namazlarının cemaatle kılınmayacağını açıklamasına rağmen pek çok 65 yaş üstü kişi camilere gitmeye devam ediyor.

UZMANLAR UYARIYOR: TEMAS KURMAYIN

Uzmanlara göre corona virüsün ölümcül seyrettiği vakalar genellikle; bir hastalık nedeniyle bünyesi zayıf olan kişiler ve bağışıklık sistemleri zayıf yaşlılar. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs (corona virüs) Bilim Kurulu üyesi Prof. Hasan Tezer de yaptığı açıklamada vatandaşları, yaşlı kişilerle temas kurmamaları konusunda uyarmıştı.

SÖZCÜ

18 Mar 2020 - 15:40 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler