Türeyen aday olmayacak!

Kocaeli Barosu seçimlerinden Bahar Gültekin Candemir’in karşısına çıkması beklenen MHP İzmit İlçe Başkan Yardımcısı Semih Türeyen siyasi partilerin baro başkan adayı olmasının doğru olmadığını belirterek aday olmadığını duyurdu

Türeyen aday olmayacak!
Haber albümü için resme tıklayın

MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği basın açıklamasında mevcut Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir’in istifa etmesi gerektiğini yineleyerek, “Devletine bağlı bir vatan evladı Baro başkanlığına aday olacaktır. Baro seçimleri hareketli geçecek” demiş ve MHP’li bir ismin Candemir’e rakip olacağının sinyallerini vermişti. Beklenen açıklama aynı gün içerisinde geldi ve MHP İzmit İlçe Başkan Yardımcısı olan Avukat Semih Türeyen Baro başkanlığına aday oldu.

“MHP’NİN BARO ADAYI İBARESİNİ KABUL EDEMEM”

MHP’nin Baro Başkan Adayı olan Türeyen sosyal medya hesabı aracılığıyla yeni bir açıklama yayınlayarak şu ifadeleri kullandı: “Avukatların siyaset yapmalarından daha doğal ve doğru bir şey yoktur. Ancak Baroların siyaset yapması söz konusu olamaz. Bu nedenle mensubu olmaktan gurur duyduğum halde ‘MHP'nin Baro Adayı’ gibi bir ibareyi kabul etmem mümkün değildir. Bu CHP için de geçerlidir, Ak Parti için de. Bu tanım mensubu bulunduğum Milliyetçi Hareket Partisi anlayışına da uygun değildir.

“PARTİLİ BARO BAŞKAN ADAYI ŞEKLİNDE YORUMLANMASI DOĞRU DEĞİL”

Siyasi partilerin mensupları baroda görev alabilirler ancak siyasi partilerin baro başkan adayları, yönetim adayları diye bir kavram asla doğru değildir. Bu durumda, ‘meslektaşlarım ve meslek büyüklerimiz ile istişare ettikten sonra ancak bazı görevlere talip olabilirim’ şeklindeki açıklamamın ‘Partili Baro Başkan Adayı’ şeklinde yorumlanmasının doğru olmadığını, baro başkanlığı hususunda herhangi bir açıklamamın olmadığını başta değerli meslektaşlarımın ve kamuoyunun bilgisine arz ederim. Ayrıca söylemek gerekir ki; bizim liderimiz kendisine pazarlık soranlara, pazar olarak genel merkezimizin önündeki pazar yerini tarif edecek kadar bilge iken, hiçbir Milliyetçi Hareket Partisi mensubunun, bu kutlu davadan nemalanmaya çalışması mümkün ve söz konusu değildir.”

22 Eyl 2020 - 09:55 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler