Tüpraş’a yeni tanklar geliyor!

Merkezini Kocaeli’den İstanbul’a taşıyacak olması nedeniyle Kocaeli’de büyük tepkilere neden olan TÜPRAŞ, Kocaeli’de büyüyüşünü sürdürüyor. Kocaeli’de rafinerisi bulunan TÜPRAŞ’a yeni tanklar geliyor

Merkezini İstanbul’a taşıyacağı gündeme gelen ve Kocaeli’de birçok kesimin tepkisine neden olan TÜPRAŞ Körfez ilçesindeki büyüyüşünü sürdürüyor. Tüpraş‟ın ana faaliyet konusu olan akaryakıt üretiminde, 2014 yılında devreye aldığı Fuel-oil Dönüşüm Projesine paralel özelliklerde yeni bir projenin tesis edilmesi planlanıyor.

Bu doğrultuda, mevcut Tüpraş Siyah Ürün Dönüşüm Tesisi ve Depolama Tankları Projesine ilave olarak Koklaştırma (Delayed Coker) ve bağlantılı üniteler tesis edilerek, yıllık yaklaşık 450 bin ton orta distilat (motorin ve jet yakıtı), 75 bin ton sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) ve 650 bin ton petkok üretimi gerçekleştirilecektir. Bu üretimlerin yanı sıra mevcut durumda önemli bir ithalat kalemi olan ve dizel üretiminde girdi olarak kullanılan yarı mamul Ağır Vakum Gaz Yağı (HVGO) ürününde de 400 bin ton azalma sağlanacaktır. Bu üretimlerin Türkiye cari açığına etkisinin yıllık 600 milyon Amerikan Doları (USD) olması bekleniyor.

Bu konjonktürde, Kocaeli İli, Körfez İlçesi, Tüpraş İzmit Rafineri Müdürlüğü kompleks sahası sınırları içerisinde “Siyah Ürün DönüĢüm Tesisi (Resid Upgrading) ve Depolama Tankları Kapasite ArtıĢı Projesi” planlanıyor.

Projede;

6,500 Sm3/gün kapasiteli Plt-277 Koklaştırma (Delayed Coker) Ünitesi,  3,000 Sm3/gün kapasiteli Plt-174 Coker Nafta Temizleme (Coker Naphtha Hydrotreating) Ünitesi,  2 adet 35,000 m3 kapasiteli Vakum Resid/Asfalt Depolama Tankı (177D-832 ve 177D833) ve ilgili Isıtma Sistemi,  1 adet 15,000 m3 kapasiteli Clarified Oil (Ağır Ürün) Depolama Tankı (110D-207),  500 Sm3/gün kapasiteli Plt-277(300) LPG Temizleme Ünitesi,  Gerek duyulması durumunda Flare (Meşale) Ünitesinin tesis edilmesi planlanıyor.

11 Ara 2019 - 14:17 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Cem yıldırım - Üst yönetim izmitimizi beğenmedi .Her gün git gel zor İstanbula.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Aralık 14:17


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler