TÜPRAŞ'ta son görüşme

TÜPRAŞ'ta tıkanan TİS görüşmelerinde arabulucu da anlaşma sağlayamamıştı. Grev hakkı bulunmayan TÜPRAŞ işçisi adına Petrol İş Sendikası bugün işveren temsilcisi ile bir araya gelecek. Bu görüşmenin hakem heyeti öncesinde son görüşme olması bekleniyor

TÜPRAŞ'ta  son görüşme
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli, İzmir Aliağa, Batman ve Kırıkkale rafinerilerinde toplam 4 bin 300 işçinin çalıştığı Tüpraş’ta toplu iş sözleşmesi görüşmeleri bir süre önce tıkanmıştı. Arabulucu görüşmelerinden de sonuç alınamayan TÜPRAŞ'ta uyuşmazlık zaptı tutularak bakanlığa iletildi. Stratejik önemi nedeniyle grev hakkı bulunmayan TÜPRAŞ işçisi uyuşmazlık zaptı sonrasında yeni dönem haklarınının belirlenme işini yüksek hakem heyetine bırakmış olacak. Heyetten gelen TİS olduğu gibi kabul edilecek. İşçiler adına yüzde 50 zam talep eden Petrol İş Sendikası yüksek hakem heyetinin belirleyeceği yeni dönem sözleşmesinin düşük olacağından endişe ediyor. Bu sebeple görüşemleri masada tamamlamak isteyen sendika yöneticileri bugün yeniden TÜPRAŞ temsilcileri ile bir araya gelecek. Söz konusu görüşmenin taraflar arasındaki son görüşme olması bekleniyor. taraflar ya anlaşma sağlayacak ya da yüksek hakem heyetinin belirleyeceği yeni sözleşme beklenecek.

20 May 2019 - 11:04 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

X şahıs - Halen %50 zam diyorsun. Gerçekleri yazın sadece kazanılmış haklar isteniyor. Vardiya sistemi değiştirilmek isteniyor değişirse işçi fazlalığından dolayı yıllarca işçi alımı olmayacak boş konuşanların eşi dostu burada çalışma imkanı bulamayacak. Kim ne kadar kazanmış veya kazanacak diye bakmak yerine ben nekadar kazanırım diye çabalamak daha mantıklı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Mayıs 11:04


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler