“Tren durağı kalkarsa bedelini ödersiniz”

Haydarpaşa-Bağdat Demiryolu Hattı'nın 150 yıldır faaliyette olan Tarihi Derbent Tren İstasyonu, sinyalizasyon çalışması nedeniyle aylar önce kapatılmıştı. TCDD geçen yıl istasyonun 2 Mayıs’ta açılacağına dair pankart asmıştı fakat istasyon hala açılmadı.

“Tren durağı kalkarsa bedelini ödersiniz”
Haber albümü için resme tıklayın

Derbent Mahalle Muhtarı Erdal Baş, tarihi Derbent Tren İstasyonu'nun banliyö tren hattı sinyalizasyon çalışmaları nedeniyle geçen yıl 2-18 Mayıs tarihleri arasında ikinci kez kapatılacağını belirtmişti.  2019 Aralıkta açılacağı belirtilen tren istasyonu açılmayınca Derbent Ahmet Lütfü Arat Bulvarı üzerindeki tren garı binası önünde toplanan vatandaşlar tren istasyonunun açılmamasına tepki gösterdi. Tarihi Derbent Tren İstasyonu’nun yeniden hizmete girmesi gerektiğini belirten Derbent Mahalle Muhtarı Erdal Baş, “Eğer bu tren burada durmazsa hızlı tren de buradan geçmeyecek. TCDD Müdürüne söylüyorum: Bu treni burada durdur, bunun bedelini ağır ödersin” dedi.

YOĞUN KATILIM

Gar binası önünde gerçekleştirilen eyleme CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız ve yönetimi, CHP Kartepe İlçe Başkanı Tevfik Mayda ve yönetimi,  Derbent Mahalle Muhtarı Erdal Baş, CHP Gençlik Kolları Kartepe İlçe Başkanı Kadir Keskin ve yönetimi, CHP Kartepe Belediye Meclis Üyeleri, CHP Kartepe İlçe eski Başkanı Cumhur Karakadılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞ, “BEDELİNİ AĞIR ÖDERSİNİZ”

Eylemde ilk olarak Derbent Mahalle Muhtarı Erdal Baş sözü aldı. Baş yaptığı konuşmada, “Eğer bu tren burada durmazsa hızlı tren de buradan geçmeyecek. Bu tren gitsin Pamukova’dan geçsin. Bunun altında herkes kalır. TCDD Müdürüne söylüyorum: Bu treni burada durdur, bunun bedelini ağır ödersin. Buradan Derbent’in muhtarı olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum, sakın ha Derbent’te durağı kaldırmak gibi bir şey aklınızdan geçmesin. Bunun bedelini hepinize ödettiririz burada” ifadelerini kullandı.

AKAR, “BU İSTASYONLAR KAPATILAMAZ”

Muhtar Baş’ın ardından konuşan CHP PM Üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Derbent’te doğdum, büyüdüm ve burada yaşıyorum. Bu projeyi çok uzun zamandır takip ediyorum. Bu tren istasyonu tarihi bir tren istasyonu. İstasyon yapılması halinde bölgemize çok sayıda insan gelebilir. Bölgemizde üniversite var. Toplu taşıma aracı herkese hitap etmeli. 2015’te bu trenleri durdurduk.  O süreçte burada sinyalizasyon işlerinin tamamlanmasını söyledik müdüre. Aralık 2019’da istasyonun faaliyete geçeceğini söylediler. Maalesef bir süre daha bekleyeceğiz. Takip ediyoruz, bu trenler burada duracak. Bu trenlerden sadece Derbentli yararlanmayacak, Derbent’e gelmek isteyen misafirlerimiz de yararlanacak. Bu trenler Maşukiye’de, Kırkpınar’da da durmalı. Bu istasyonlar bizlerin öz varlıklarıdır. Günde 50 bin yolcu seyahat edebilir bu istasyondan. Hızlı trende ise günde 6 bin kişi seyahat ediyor. Trenler hepimizin varlığı olmalı. Bu istasyonlar kapatılamaz.  Yaz ortasında trenleri burada durdurursak büyük başarı elde etmiş oluruz” dedi.

07 Mar 2020 - 09:17 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy Kandemir - Değerli halkımız mümkünse bedeli hemen ödetiniz,kalkmasını beklemeden istasyonun yani!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Mart 09:17


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler