Tramvay için doğramışlardı… İzmit’in ağaçları ne oldu?

İbrahim Karaosmanoğlu döneminde İzmit Merkez Bankası mevkiinde tramvay projesi için Hürriyet ve Demiryolu caddeleri arasında bulunan onlarca ağaç kesilmişti. Merkez Bankası’nın betonuna az da olsa gölge olan ağaçlar proje tamamlandıktan sonra bölgeye yeniden ekilmedi

Tramvay için doğramışlardı…  İzmit’in  ağaçları  ne oldu?
Tramvay için doğramışlardı…  İzmit’in  ağaçları  ne oldu?
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li eski başkanı İbrahim Karaosmanoğlu sürekli olarak yeşile ve ağaca olan hassasiyetiyle övünürdü. Belediyenin bugüne kadar vatandaşı birebir etkileyen tek çevre icraatı Sekapark oldu. Sekapark da ağaçların yer aldığı gölgelik bir mesire alanı yahut bu kentin ciğeri değil, sadece çayır çimen. Öyle alabildiğine ağaçlık, ormanlık bir arazi yok kent merkezinde. Cephanelik vardı, kent hastanesiydi, spor kompleksiydi derken onu da kuşa çevirdiler… Yetmedi ‘Tramvay’ için güzergah belirlediler, proje çizdiler ve kent merkezinde sağda solda kalan 2-3 ağacı da gözlerine kestirdiler. Geçmişlerinden korkan, hatta kimileri geçmişlerini sevmeyen yetkililer Atatürk’ten de ders almadı. Koskoca bir köşkü, tek bir ağaç için 5 metre doğuya kaydıran Atatürk’ü görmezden gelen yetkililer tramvay projesi için onlarca ağacı doğradı.

BİZE SADECE BETON KALDI

Tramvay projesi için Hürriyet ve Demiryolu caddeleri arasındaki onlarca ağaç, vatandaş tepki gösteremesin diye gecenin bir yarısı kesildi. 2 yıl önce ağaçlar doğrandı, tramvay projesi tamamlandı. Ancak belediye bölgede yarattığı ağaç tahribatını gidermek için hiçbir şey yapmadı. Merkez Bankası’nın beton yoğunluğu, çevresinde tek bir ağaç kalmaması bölgeyi sıcak yaz günlerinde çekilmez kılıyor. Tahir Büyükakın başkanlığındaki yeni yönetim bölgede bir yeşillendirme çalışması yapacak mı merak konusu.

26 Haz 2019 - 12:23 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

İzmitli - KARAOSMANOĞLU ve EKİBİ İZMİT'e ihanet etti.
Bu tranvay sistemi HAVA RAY olmalıydı,Cadde ve Sokaklar daraldı ve BİRÇOK Cadde,Sokak trafiğe kapatıldı köreldi Esnafta perişan oldu bir çok işyeri kapandı bu yüzden.
Çözüm HAVA RAY yapılmasıydı İzmit dağ ile deniz arasında az bir düz alana sahip.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Haziran 12:23
03

Fatih mehmet - Araba o kadar cokki agac ekilecek yer kalmadi yol lazim trafik yogunsa yol yok diye sitem ederiz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Haziran 12:23
02

tarık - Ekilecek yer mi kalmış ? Her yer yol olmuş nereye ekecekler ?Öyle bir şey söylüyorsunuz ki anlamak imkansız.Oradaki üç beş küçük ağacı düşüneceğine yürüyüş yolunda 100 yıllık ağaçlar var onların bakımını yaptırın belediyeye...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Haziran 12:23
01

Izmitli - bu cadde rezil durumda bir tane gölge yok, caddeden yürümek işkence

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Haziran 12:23


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler