TOKİ’de kura tarihleri belli oldu

TOKİ 2020 Sosyal Konut Projesi başvuruları geçtiğimiz gün saat 17.00’de sona erdi. Başvuru sürecinin sona ermesiyle birlikte ev sahibi olma hayali kuranlar TOKİ kuralarının be zaman çekileceğini merak ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi tarafından kura tarihleri açıklandı. Peki, 2020 TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? İşte, merak edilen detaylar…

TOKİ Sosyal Konut Projesi başvuruları 16 Aralık günü başlamış geçtiğimiz gün sona ermişti. Başvuru sürecinin sona ermesinin ardından gözler çekiliş tarihlerine çevrildi. Merak edilen tarihler Toplu Konut İdaresi tarafından ilan edildi. Peki, TOKİ kuraları ne zaman çekilecek? İşte, merakla araştırılan 2020 TOKİ kura tarihleri…

BAŞVURU BİR MİLYONU AŞTI

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kampanyaya 1 milyon 137 bin başvuru yapıldı. En çok başvuru ise İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa projelerine yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle TOKİ tarafından gerçekleştirilen “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi” kapsamında dar gelirli vatandaşlar kira öder gibi 240 ay sabit taksitle ev sahibi olabilecek.

Türkiye genelinde inşa edilecek proje kapsamında vatandaşların konut finansmanı hem kamu hem de katılım bankaları tarafından sağlanacak.

TOKİ KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Kuraların çekiliş tarihi henüz tam olarak netleşmedi. Ancak TRT Haber'de yer alan bilgiye göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kuraların önümüzdeki Şubat ayında çekileceğini duyurdu. Noter huzurunda gerçekleşecek çekiliş sonrası sosyal konut projesine başvuran 1 milyon 137 bin kişiden 100 bini konut sahibi olmaya hak kazanacak.

16 Oca 2020 - 13:16 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler