Tatilden Kocaeli’ye dönenleri uyardı!

Tüm dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren koronavirüs enfeksiyonunda kuluçka süresi ve hastalık kapan kişilerin belirtilerinin görülmesi bazen 2 gün kadar kısa bazen de 14 gün kadar uzun olabiliyor. Bu sebeple bulaş riskinin önlenmesinde uygulanan 14 günlük izolasyon kuralı çok önemli.

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney tatile gidenlere uyarılarda bulundu. Ergüney tatil dönüşü vatandaşlardan 14 gün süreyle dikkatli olmalarını, kendilerini ve yakınlarını izlemelerini istedi. Son günlerde tatilden dönen bazı kişilerin aile efradı, arkadaş ve komşularını ziyaret ettiklerini ve maalesef onları enfekte ederek toplu bulaşlara sebep olduklarını söyleyen Ergüney, tatilden dönen kişilerin şikayetleri olması halinde hemen hekime gitmelerini ve mümkünse 14 gün değil ise en az 7 gün evde izole olduktan sonra toplum içine çıkmalarını önerdi.

'EN YAKIN SAĞLIK KURULUŞUNA BAŞVURSUNLAR'

Ergüney “ Tatile giden bir kişi bu süreçte birçok insan ile temas edebiliyor. Bu nedenle kendilerine ve yakınlarına koronavirüs enfeksiyonu bulaşmış olabilir. Ateş, öksürük, baş, boğaz ve genel vücut ağrısı, koku ve tat alma duyusunda kayıp ve nefes darlığı gibi şikayetler koronavirüsün başlıca belirtileri. Kendilerinde bu belirtilerden bir ya da bir kaçını görenler biran önce en yakın sağlık kuruluşuna başvursunlar”  dedi.

'14 GÜN İZOLASYON KURALINA RİAYET EDELİM'

Erken teşhisin hem hastaların tedavisi açısından, hem de topluma bulaşın önlenmesinde çok önemli olduğunu söyleyen Ergüney “Tatile giden kişiler ve ailelerinin, hastalık belirtisi taşımaması koronavirüs kapmadığı anlamına gelmez. Hastalık belirtileri taşımadan da virüsü kapmış ve başkalarına bulaştırıyor olabilirsiniz. Sizden virüs bulaşabilecek olan aileniz, komşularınız ve arkadaşlarınızın hayatı tehlikeye girebilir. Lütfen sevdiklerinize zarar vermemek ve üzülmemek için 14 gün izolasyon kuralına riayet edelim, günlük yaşamda da sosyal mesafe, maske ve temizlik tedbirlerine hassasiyet gösterelim. Kurallara uyarsak hiç beklemediğimiz üzücü sürprizlerle karşılaşmayız. Hiçbir virüs alacağımız tedbirlerden güçlü değildir” dedi.

17 Ağu 2020 - 17:09 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy Kandemir - Ya Şenol kusura bakma ama tam bir işbilmezsin,kapanan 112 istasyonları ile ilgilen,şu yaptığın açıklamaları tüm Türkiye biliyor da sen mi yeni öğrenirsin anlamadım ki!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ağustos 17:09


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler