Suriyeli imamlar geliyor..!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Suriyeli 100 kişiyi sığınmacılara yönelik din hizmeti sunmak üzere istihdam edilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planladığı hizmet ve faaliyetler arasında mültecilere yönelik çalışmalar da yer alıyor. Gazete Habertürk'ün haberine göre, genel müdürlüğün özellikle geçici koruma merkezlerinde kalan Suriyelilere dönük yapmayı düşündüğü faaliyetler şöyle:

100 İMAM

Geçici barınma merkezlerinde sığınmacıların dini sorularına cevap vermek ve sosyal konularda yardımcı olmak amacıyla dini danışma büroları açılacak. Geçici Korunanların Çalışma İzinlerine Dair Yönetmelik kapsamında Suriyeli 100 kişi sığınmacılara yönelik din hizmeti sunmak üzere istihdam edilecek.

ÇOCUKLARA GEZİ

500 sığınmacı çocuk ve gençle Türkiye’nin dini, kültürel ve tarihi dokusu hakkında fikir edinmeleri için Edirne, İstanbul, Bursa, Manisa, Konya, Kayseri, Amasya, Sivas, Erzurum, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin şehirlerine geziler düzenlenecek.

235 BİN SIĞINMACI VAR

DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütlerinin ve neo selefilik gibi akımların İslam’ı kullandıkları, ümmetin takip ettiği orta yoldan saptıkları, İslam’ı ve Müslümanları temsil edemeyeceklerine değinilerek, başta gençler olmak üzere tüm sığınmacıları ve halkı bu örgütlerin manipülasyonundan korumayı amaçlayan konferanslar düzenlenecek.

Türkiye’deki geçici barınma merkezlerinde 235 bin sığınmacı bulunuyor. Bu sığınmacıların 228 binini Suriye’den gelenler, 7 binini de Iraklılar oluşturuyor. Bu sığınmacılar, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Mardin, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Adana ve Malatya’daki kamplarda yaşamlarını sürdürüyor.

07 Kas 2017 - 14:35 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

İZMİTLİ - BURADAKİLER DOYDU SIRADA SURİYELİLERMİ VAR ALLAH BELANIZI VERSİN...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Kasım 14:35
01

Civan Mert - Sadece Suriyelilere imamlık yapacaksa ne ala Bizim camide görürsem bacaklarını kırarım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Kasım 14:35


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler