Son ankette Cumhur İttifakı’na şok!

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, 9-13 ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen anket çalışmasının sonuçlarını paylaştı

30 büyükşehirde gerçekleşen anket çalışmasında "Büyükşehir Belediyelerinde son durum" ve "Bugün milletvekilliği seçimi olsa kim ne kadar oy alıyor" sorusuna yanıt arandı. Araştırma 9-13 ekim tarihleri arasında SMS yönlendirmeli online sitemiyle gerçekleşti. Araştırmaya 30 Büyükşehir Belediyesi ve buralara bağlı 100 merkezi ilçeden vatandaşlar katıldı.

VATANDAŞLAR CHP'Lİ BELEDİYELERDEN MEMNUN

Araştırmaya katılan vatandaşlara "Yaşadığınız ilin Büyükşehir Belediyes Başkanlığı seçimi yenilenecek olsa mevcut başkana oy verir misiniz" sorusu yöneltildi.İstanbul'da vatandaşların yüzde 58.1'i Ekrem İmamoğlu'na, Ankara'da yüzde 57.3'ü Mansur Yavaş'a, İzmir'de yüzde 58.4'ü Tunç Soyer'e "Evet, oy veririm" dedi.

MİLLET İTTİFAKI İLÇELERDE ÖNDE

Araştırmaya katılanlara sorulan "Yaşadığınız ilçe belediyesinin Covid-19 salgını ile ilgili tedbir ve hizmetlerinden memnun musunuz" sorusuna Millet İttifakı yönettiği ilçelerde yaşayan vatandaşların yüzde 53'ü "Evet, memnunum" yanıtını verdi. Cumhur İttifakı'nın yönettiği ilçelerde yaşayan vatandaşların ise yüzde 49.9'u "Evet, memnunum" yanıtını verdi.

BÜYÜKŞEHİRLERDE MİLLET İTTİFAKI MEMNUNİYETİ

Vatandaşlara sorulan "Yaşadığını Büyükşehir Belediyesi'nin Covid-19 salgını ile ilgili tedbir ve hizmetlerinden memnun musunuz" soruya ise Millet İttifakı'nın yönettiği büyükşehirlerde yaşayanların yüzde 55.4'ü "Evet, memnunum" yanıtını verdi. Cumhur İttifakı'nın yönettiği büyükşehirlerde ise vatandaşların yüzde 48.8'i "Evet, memnunum" yanıtını verdi. Kayyum ile yönetilen belediyelerde ise vatandaşların yüzde 51.3'ü ise "Hayır, memnun değilim" yanıtını verdi.

BAKANLIK AÇIKLAMALARINA GÜVEN KALMADI

Araştırmada 30 Büyükşehir'de yaşayan vatandaşlara "Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı Covid-19 hasta ve ölüm sayılarının gerçek olduğuna inanıyor musunuz" sorusu da yöneltildi. Vatandaşların yüzde 56.9'u "Hayır, inanmıyorum" yanıtını verirken, "Evet, inanıyorum" yanıtını verenlerin oranı ise yüzde 24.1 oldu.

VATANDAŞ KISITLAMALARI DESTEKLİYOR

Araştırmaya katılan vatandaşların yüzde 56.9'u "Covid-19 salgınıyla mücadele amacıyla bazı kısıtlamaların yeniden başlamasını destekler misiniz" sorusuna "Evet, desteklerim" yanıtı verdiği görüldü. Vatandaşların yüzde 32.2' ise desteklemediğini beyan etti. Kemal Özkiraz'ın açıklamasına göre desteklemeyenlerin büyük bir bölümü ise esnaf ve iş insanlarından oluşuyor.

HAFTA SONU YASAKLARI DESTEK GÖRDÜ

Koronavirüs salgını nedeniyle haftasonu yasaklarını destekleyenler çoğunlukta çıktı. Bu ankette "Evet, desteklerim" diyenler yüzde 41 oranında görünürken, kararsızlar ise yüzde 18.9 olarak açıklandı. Vatandaşların yüzde 40.1'i ise desteklemeyeceğini beyan etti.

VATANDAŞ CHP'Lİ BELEDİYELERDEN MEMNUN

Araştırmaya katılan vatandaşlara "Büyükşehir Belediye Başkanı'nın icraatlarını beğeniyor musunuz" sorusu yöneltildi. 30 büyükşehir içerisinde beğeni oranı en yüksek 15 belediyenin 10 tanesi CHP'li belediyeler olarak öne çıktı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek 60.8 ile ilk sırayı aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 58.7, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yüzde 58.5, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yüzde 54.1, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise yüzde 58.2 oranına ulaştı.

AKP VE MHP BÜYÜKŞEHİRLERDE ERİDİ

Araştırmaya göre 30 büyükşehirde "Bugün milletvekilliği seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz" sorusuna vatandaşların yüzde 27.9'u AKP, yüzde 25.1'i CHP, yüzde 10.2'si İYİ Parti, yüzde 6.9'u ise MHP'ye oy vereceğini söyledi. Vatandaşların yüzde 11.2'si ise kararsız olduğunu belirtti.

İYİ PARTİ VE CHP YÜKSELİŞTE

Kararsızlar dağıtıldığında ise CHP ve İYİ Parti'nin büyükşehirlerde oylarını yükseltirken Cumhur İttifakı'nın eridiği görüldü. Buna göre CHP'nin oyu yüzde 30.83, İYİ Parti'nin ise yüzde 12.53 oldu. AKP yüzde 34.27 oy alırken, MHP ise yüzde 8.47'de kaldı.

17 Eki 2020 - 15:42 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

07

Cemal - Bu akp yi çok takdir ediyorum. 18 yıldır iktidardalar . Euro:9,30 , dolar 8 tl altın gr 500 e dayandı. asgari ücret zamlar karşısında eridi bitti. İşsizlik tavan. Ödemeler surdu. Borç gırtlakta . Bu parti hala 28% oy oranında. Tarihi bir başarı kim ne derse desin. Ekonomiyi bildiklerini düşünmüyorum. Çok iyi müteshhit işi yapıyor. Bravo parti yönetimine. Hala büyük bir oy oranı. Tebrik ediyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 15:42
06

Abdülhamit HAN - Zaten milletimizden kopmuş kendilerini beğenen milletimizi aşağılayan bu zihniyete oy verenler çok büyük vebal altındadırlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 15:42
05

Cumhuriyet - Akp ve mhp için ümitveren bir anket olmuş ama çanlar ekonomik kıstasta cumhur için çalıyor.Troller boşa yorum yapmayın durum daha da vahim,fareler olarak gemiyi terketmeye başlayın siz.Başka bir mevzuda yine anketlere kitliyorlar milleti,ülke için durum çok vahim,duyun-i ummuye kurumu yok bir tek ülkede olay o kadar vahim.Her gün anlatılan milli ve yerli masallarının arkasında ki en büyük gerçek ekonomik çöküştür.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 15:42
04

Ersoy Kandemir - O dolar tırmandığı sürece daha çok tırmalayacak kışın hurma yiyenler günü gelince,erken seçim diyince akılları gidiyor,ihi

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 15:42
03

Gerçeği gormek - Mutlaka ve mutlaka memleket hareketi başarılı olcak diyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 15:42
02

alperen - izmir hariç diğerleri buram buram chp maraşmı dediniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Ekim 15:42


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler