Son anket açıklandı işte AKP ve MHP’de son durum

MetroPOLL Araştırma 'Türkiye'nin Nabzı Haziran 2020: Bu Pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?' anketinin sonucunu açıkladı. Ankete göre, AKP ve MHP'nin oy oranındaki düşüş sürüyor

Son anket açıklandı işte AKP ve MHP’de son durum
Haber albümü için resme tıklayın

MetroPOLL Araştırma'nın Twitter hesabından yayınladığı 'Türkiye'nin Nabzı Haziran 2020: Bu Pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?' anketine göre, AKP'nin oy oranındaki düşüş sürüyor.

Anket sonucuna göe, AKP'nin şubat ayında 33,9 olan oy oranı, martta 33,7'ye, nisanda 32,8'e, mayısta 30,7'ye ve son olarak haziran ayında 30,3'e düştü.

Ankette MHP'nin de oy oranı düşüş gösterdi. MHP'nin mayıs ayında 7,3 olan oy oranı, haziran ayında 6, 2'ye düştü.

CHP VE HDP YÜKSELİŞTE

Ankete göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) oy oranında yükseliş var.

CHP'nin mart ayında 17,7 olan oy oranı, nisan ve mayısta 19,0 ve 21,7'ye ulaştı, haziran ayında ise bu oran yüzde 24'e yükseldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) de mayıs ayına göre oyunu yükseltti. HDP'nin mayıs ayından 8,4 olan oy oranı, haziranda 8,9'a yükseldi.

Yeni partiler DEVA ve Gelecek ise oylarını yükseltti. DEVA Partisi haziran ayında 1,9 oy oranına ulaşırken, Gelecek Partisi'nin oy oranı 1,4 oldu. İki partinin mayıs ayındaki oy oranı 1,3'tü.

Ankete göre, 'Kararsızım' diyenlerin oranı da arttı. Mayısta 7,7 olan kararsızlar haziranda 9,2 oldu.

04 Tem 2020 - 15:01 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

09

Cemal - İki liderde çok yaşlı. Gençlere bakmak lazım. Bu meclisteki bu iki partideki kişilerin müslümanlığından rahatsız olupta , yahudi, hıristiyan, ermeni, yahudi gelsin yönetsin demek, hem milletin vekillerine , hemde onları seçen millete büyük hakaret. Özür dilemek erdemdir. Yorumları yazarken hakaret , küfür, belden aşağı vurmak yerine , hak , hukuk, adalete ters düşmeyen , insanlara doğru yolu gösteren seviyeli yazılar yazmak insanlığımıza insanlık katar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Temmuz 15:01
08

Eski ak partili - Bu Meclis’e ak parti ve MHP girmesinde isterse Yunan Ermeni yahudi Ortodoks girsin bıktık bunlardan ALLAH a nasıl hesap verecekler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Temmuz 15:01
07

Ersoy Kandemir - Bu bir yıl içinde çok daha hızlı düşecektir oyları!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Temmuz 15:01
05

Bünyamin - Millet aç işsiz vatandaşlara hertürlü baskılar yasaklar zulümler vhırsızlıklar Millete böyle alay etmelere devam edin. Millet ssiyaset mezarlığına gömecek sonsuza kadar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Temmuz 15:01
03

Hacı - Bu anket beşiktaşta mi kadiköyde mi yapılmiş öyle bişe yok ak parti en az tahmunüm yuzde ellü alur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Temmuz 15:01
01

İzmitli - Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş. Sizde aynı işinize gelen anketi yayınlayın.2023 seçimlerinde göreceksiniz.Allah 'ın izniyle bu millet Gerçek anketi sizin yüzünüze bir kez daha vuracaktır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Temmuz 15:01


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler