Sokağa çıkma yasağı bitti yeni dönem başladı

Corona virüsüyle mücadele kapsamında 15 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağı bu gece saat 24:00 itibariyle sona erdi. Normalleşme süreci kapsamında 1 Haziran itibariyle çok sayıda yeni karar da uygulanmaya başlandı.

Corona virüsüyle mücadele kapsamında 29 Mayıs Cuma günü saat 24.00 itibariyle 15 ilde başlayan sokağa çıkma yasağı, bu gece saat 24:00’te sona erdi.

1 Haziran 2020 itibariyle başlayan normalleşme ile birlikte birçok yasak kalktı. Bu kapsamda şehirler arası seyahat sınırlaması sona erdi.

1 Haziran itibariyle restoran, kafe, pastahane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmeler, belirlenen kurallar çerçevesinde saat 22:00’ye kadar hizmet verebilecek.

Bar, pavyon, meyhane, gece kulübü gibi eğlence mekanları ile nargile kafelerin yasağı ise sürecek.

İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli, 1 Haziran itibariyle normal mesailerine başlıyor.

Kreşler ve gündüz bakım evleri de 1 Haziran itibariyle hizmet vermeye başlıyor.

20 yaş altını kapsayan sokağa çıkma kısıtlaması 18 yaşa çekildi. 0-18 yaş grubunun tamamı sadece çarşamba ve cuma günleri, 14:00-20:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

65 yaş ve üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağı devam edecek. Bu yaş grubundakiler pazar günleri 14:00-20:00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

MÜZE, PLAJ, KÜTÜPHANELER AÇILIYOR

Plajlar, milli parklar, müze ve ören yerleri, kütüphaneler, millet kıraathaneleri, gençlik merkezleri, gençlik kampları 1 Haziran itibariyle açılıyor.

HİPODROMDA YARIŞLAR DEVAM EDECEK

Hipodromların 10 Haziran’da açılmasıyla Türkiye Jokey Kulübü at yarışı oynatmaya devam edecek.

SÜRÜCÜ KURSLARI AÇILIYOR

Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri, sürücü kursları hizmet vermeye başlayabilecek. Hayvan satış yerleri de açılabilecek.

SPOR TESİSLERİ VE AÇIK HAVADA OTURMA ALANI BULUNAN MEKANLAR AÇILIYOR

Spor tesisleriyle içlerindeki tesisler 00:00’a kadar hizmet verebilecek. Açık havada oturma alanları bulunan mekanlarda, saat 00:00’da sona erdirilmesi şartıyla konser düzenlenebilecek.

01 Haz 2020 - 00:25 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler