Sendika işten çıkarılanları savunamadı

İlimizin önemli sanayi kuruluşlarından Federal Mogul'da toplamda 73 işçi, işten çıkarıldı. İşçilerin 16’sı kendi isteğiyle işten çıkarken 57 işçi ise ekonomik kriz sebebiyle işveren tarafından işten çıkarıldı. Yetkili sendika Türk Metal Sen ise adeta işçileri suçladı

İşçi çıkarmalarıyla ilgili konuşan Türk Metal Sen Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız, “Toplu sözleşme sürecinde işçi çıkartmaları gündemdeydi. Fabrikada huzursuzluk yaratan aidiyet duygusu olmayanlar işten çıkartıldı. Bin 100 işçinin çalıştığı Federal Mogul fabrikalarında 1,5 Milyon sipariş iptal edilmiş. Fabrikada ciddi bir üretim azlığı var. Bu sebeple fabrikada üretim darlığı yaşanırken bu işçilere de yansıdı”

Sözlerini sürdüren B Yıldız,“Önce kendi isteği ile işten ayrılmak isteyen arkadaşlarımıza teklif ettik. 16 kişi kendi isteğiyle işten çıkarken Assan Hanil’den 15, Plajyolu’ndaki Federal Mogul’dan 42 işçi çıkarılmış. Toplamda 75 işçi işinden ayrılmış oldu. İşçiler, toplu sözleşmede yer alan 17. ve 18. maddeler uygulanarak çıkartıldı. Bu durum tabi kabule dilebilir değil. Şiddetle kınıyoruz ama işverene de hak veriyoruz. Ekonomik kriz varken fabrika içerisinde tutum ve davranışlarını kontrol edemeyen işçiler sendika olarak bizleri de zor durumda bırakıyor” şeklinde konuştu.

27 Şub 2020 - 09:17 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

hakkı - bir kuruluşta atıyorum fabrika sahibi akpliyse sendika dev solcu olmalı solcu fabrika sahibi ise sağ sendika olmalı olay bu kadar birde izmitte işçi işçinin memur meurun ayağını kaydırıyor çok yalaka var kocaelide gerçekten kocaelide bir işte tutunmak çok zor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Şubat 09:17
02

Tesbit - Sendika sarı olunca atılacak işçi tesbiti dahi yapar ve artırır..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Şubat 09:17
01

Ersoy Kandemir - Sendikal hak istediği için işten çıkarılanlara çoğunluğun ağzını açmadığı ülkelerde herşey olabilir!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Şubat 09:17


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler