Sağlık Müdürlüğü sendika üyesiyle ilgilenmedi

Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 Nolu Şube Başkanı Orhan Kütük Yeni müdür yardımcısı olmuş bir üyenin Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne gittiğini ancak kendisiyle ilgilenilmediğini ifade etti

Sağlık Müdürlüğü sendika üyesiyle ilgilenmedi
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye Kamu-Sen Kocaeli İl Temsilcisi, Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 Nolu Şube Başkanı Orhan Kütük yaptığı yazılı açıklamada Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün ne iş yaptığını sordu. Kütük açıklamasında şu sözleri kaydetti: “Dünyayı ve ülkemizi saran küresel bir salgınla yaklaşık 8 aydır mücadele veriyoruz. Vatandaş gereken hiç bir hassasiyeti göstermezken her şey devlet eliyle yürütülmeye çalışıldı. Yol da yürüyen insanların mesafeli yürümesini de, mahalle esnafının hijyen denetimini de kamu görevlileri yapmak zorunda kaldı. Kolluk ve sağlık ekipleri yeterli gelmeyince Mart ayı itibariyle okullar ve camiler kapalı diye öğretmen ve din görevlilerine görevlendirmeler yapıldı. Hem filyasyon ekiplerinde, hem de mahalle denetim ekiplerinde görev alındı.

“ARKADAŞIMIZ İLE İLGİLENMEDİ”

2 ay önce Gebze’nin en gözde, eğitim adına il geneli ses getiren okullarından birisine yeni müdür yardımcısı olmuş, genç ve dinamik bir üyemiz çalışmak için Cuma günü ilçe sağlık müdürlüğüne gitmiştir. İlk önce müdürlük personeli yine böyle bir görevlendirmeden haberlerinin olmadığını söylemişler ve müdür yardımcısı arkadaşımız ile ilgilenmemiş her hangi bir işlem yapmamışlardır. Israr üzerine bilgileri alıp, Rukiye Hanım olarak tanıtılan müdür yardımcısı arkadaşımızın görevini bilmediği bir kişinin yanına götürülmüş ve tanıştırılmıştır.

“TAVRINI KENDİSİNE İADE EDİYORUZ”

Rukiye Hanım hiç muhattap olmadan tamam bir gruba yazın alana çıksın demiştir. Bayan müdür yardımcısı, durumu anlamadığını, görev tanımını bilmediğini, alan da ne iş yapacağı sormasına rağmen, Rukiye Hanım nezaket kurallarını aşarak, amiri dahi olmadığı MEB personeli arkadaşımızı azarlamış ve tartışma ortamı oluşunca odasından kovmuştur. Sonradan kendisinin bir çok kişiye böyle davrandığını öğrendiğiniz Rukiye Hanımın ilçe sağlık müdür yardımcısı olduğu duyumunu aldık. Kendisi hakkında şikayetçi olacağımızı ve gerekli soruşturmaları takip edeceğimizi kamuoyunun bilgisine ve takdirine sunarız.Kendisi doktor da olsa, yoğun da olsa böyle bir hakka sahip değildir. Bu nezaketsiz, saygısız tavrını kendisine iade ediyor, kamuoyunun ve Gebze Kaymakamımızın bilgisine sunuyoruz.”

14 Kas 2020 - 15:14 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Öğretmen - Sayın sendika görev tanımı yapmadan görevlendirmeyi yapan Gebze Kaymakamlığı değil mi ? O görevi tebliğ eden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü değil mi sorunun temeline bakmak lazım tüm ilçelerde aylardır yapılan birçok görevlendirme görev tanımsız yapılıyor tabi ilçe sağlık müdür yardımcısına çatmak kolay onun yaptığıda elbette doğru değil ama sendikada samimi değil kanaatindeyim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Kasım 15:14


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler