Sağlık Bakanlığından 11 sektöre için yeni kararlar!

Sağlık Bakanlığı, Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileriyle kontrollü normalleşme süreci kapsamında, 11 sektöre yönelik alınması gereken tedbirleri belirledi. Bakanlık, bu kapsamda tek başlıkta topladığı Covid Rehberleri'ni ilk kez yayımladığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, normalleşme süreci kapsamında çalışma hayatında alınması gereken tedbirlere yönelik 11 sektör için daha rehber hazırladı. Bugüne kadar hazırlanan tüm rehberler tek başlık altında toplanırken, daha önce bazı sektörlere yönelik hazırlanan tedbirlerde de güncellemeler yapıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından normalleşme süreci kapsamında, çalışma hayatının alması gereken tedbirlerin yer aldığı rehberler, tek başlıkta toplandı.

Rehberde, 11 sektörün alması gereken tedbirler ilk kez yayımlanırken daha önce sektörlere yönelik belirlenen tedbirlerde de bazı güncellemeler yapıldı. Bu kapsamda; Beyaz eşya ve mobilya mağazalarında, kozmetik ve parfümeri mağazalarında, akaryakıt istasyonlarında, market ve süpermarketlerde, oto yıkamalarda, oto servis, tamirhaneler ve lastikçilerde, oto galeri ve oto kiralama işletmelerinde,ofis ve büro sisteminde faaliyet gösteren tüm işletmelerde, emlakçılar ve gayrimenkul danışmanlık ofislerinde, elektronik ve telekomünikasyon mağazalarında, tesisatçılarda alınması gereken tedbirler ilk kez belirlendi.

Çalışma hayatının alması gereken tedbirleri içeren rehbere şu linkten ulaşılabilir:

https://covid19bilgi.saglik.gov.tr/depo/toplumda-salgin-yonetimi/salgin-yonetimi-ve-calisma-rehberi/COVID19-SALGIN_YONETIMI_VE_CALISMA_REHBERI.pdf

27 May 2020 - 16:25 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy Kandemir - Fettullahla ilintili il sağlık müdürünle sen bu ilde daha ne kadar başarısızlığını devam ettirebileceğini düşünüyorsun bilmem ama,bu kadar şeref yoksunu bir sağlık müdürü ile Kocaeli halkına ne düzeyde sağlık standartları sağlandığını halkımız görüyor,Cimer şikayet sayıları ile kurumun dava edilme sayılarını açıklasana milletimize,Gölcükten sevk rezaleti yaşayıp hayatını kaybeden vatandaş da dahil sen bu ilde halk ne çekiyor biliyormusun,Akp Kocaeli miletvekilleri uyumaya devam edicekmisiniz?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mayıs 16:25


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler