Plajda vatandaş güneşlenirken, gelip...

Kocaeli’de 15 Haziran’da açılan deniz sezonu, 13 Eylül itibariyle kapandı ve plajlardaki malzemeler toplanmaya başlandı. Bugün Kerpe sahilinde insanlar denize girip güneşlenirken malzemelerin kaldırılmaya başlanması ise tepki çekti

Plajda vatandaş güneşlenirken, gelip...
Plajda vatandaş güneşlenirken, gelip...
+6
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli’de 15 Haziran’da açılan deniz sezonuyla birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM), başta Kandıra olmak üzere 3 ilçede görev yapmaya başlamıştı. 11 bölgede haftanın 7 günü hizmet veren 118 kişilik ekibin görev süresi 13 Eylül’de sona erdi. Cankurtaranların çekilmesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de plajlardaki şezlong, şemsiye ve yürüyüş tahtalarını taşımaya başladı.

Bugün Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde Kerpe sahilinde de benzer bir çalışma vardı. Ancak çalışmanın gece değil de vatandaşların denize girip güneşlendiği sırada yapılması tepki çekti. Gazetemize ulaşan bir vatandaş, “Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, insanlar plajda güneşlenip, denize girerken kamyonetlerle gelerek yerlerdeki yürüyüş tahtalarını, şezlongları ve şemsiyeleri topladı. Çalışma esnasında kalkan kumlar, vatandaşların üzerine gelip durdu haliyle. Sezonun bittiğinden haberdar olan da var, olmayan da var. Yazın son günleri, güneşin ve denizin tadını çıkarmaya gelmiş vatandaş. Sen gelip onlar oradayken iş makinelerini sokuyorsun plaja. Olacak iş mi bu. İnsanlar, betonların üzerine gitti mecburen. Kimileri ise iş makinelerinin arasında kalakaldı. Toz içerisinde güneşlenmeye çalıştı. Sezon bitmiş ise tabii ki kaldıracaklar tüm malzemeleri ama bunu gece yapsınlar kardeşim, güpegündüz, insanlar orada denize girip güneşlenirken olacak iş mi bu?” şeklinde tepkisini dile getirdi. İlgililere duyurulur.

Öte yandan, cankurtaranların plajlardan çekilmesi sonrası da vatandaşların denize girmesi tehlike arz ediyor. KOSKEM, bu sezon 1822 kişiyi boğulmaktan kurtardı. KOSKEM’in görev almadığı şu süreçte vatandaşların da sezonu kapatması gerekiyor.

16 Eyl 2020 - 15:07 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

kamil - ne yani üçbeş kişi yüzecek diye başlarında devletmi bekleyecek hemde bu pandemi sürecinde

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Eylül 15:07


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler