PKK’lı terörist KOÜ’den mezun olmuş

Iğdır’da yakalanan teröristin KOÜ mezunu olduğu ortaya çıktı

Iğdır kırsalında jandarma timlerinin ikna çalışması sonucu 2 PKK'lı kadın teröristin saklandıkları mağaradan çıkarak teslim olduğu operasyonun ayrıntılarına SABAH ulaştı. "Yıldırım-3 Ağrı Dağı" operasyonu kapsamında Iğdır İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Özel Harekat (JÖH) timleri, 21 Eylül'de Kadı tepe bölgesinde 2'si kadın 3 teröristin izine rastladı. Çatışmada teröristlerden Halis Erdoğan etkisiz hale getirilirken 2 kadın teröristin saklandıkları mağarada kıstırıldı.

'ÖLDÜRMEK İSTEMİYORUZ'

Jandarmanın ikna timindeki rütbeli personel, teröristlere aileleri, çocuklukları, geçirdikleri bayramları hatırlatıp, "Hukuk çerçevesinde adalet karşısında cezanızı çekip, bu özlem duyduğunuz anlara kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Korkacak bir şey yok. Gelin teslim olun. Sizi etkisiz hale getirmek öldürmek istemiyoruz. Ailenize cesetlerinizi değil sizi canlı olarak göstermek istiyoruz" dedi. Mehmetçiğin bu konuşmasından sonra kadın teröristler Zin kod adlı Mürvet Kasımoğlu (32) ve Roji kod adlı Şerivan Mahmud (26) ağlayarak mağaradan çıkıp teslim oldu. Teslim olan kadın teröristlerden Mürvet Kasımoğlu'nun Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi bölümünden mezun olduğu ve 2013'te örgüte katıldığı ortaya çıktı. Kasımoğlu ilk ifadesinde şunları söyledi: "Askerin merhametini görünce teslim olmaya karar verdim. Asker çocukluğumu, ailemi ve evimde geçirdiğim bayramları hatırlattıkça yüreğim yandı. Hem kendime hem aileme acıdım. Yanlış yaptığımı anladım" dedi. Terörist Şerivan Mahmud ise, "Kaçırılmış, kandırılmış şekilde örgüte katılmış tüm örgüt mensuplarına sesleniyorum. Korkacak bir şey yok. Gelin teslim olun" dedi.

25 Eyl 2020 - 10:00 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler