Öztürk esnafın taleplerini sıraladı

İzmit Kent Merkezi(İKM) Ticari Dayanışma Derneği Başkanı Murat Öztürk, pandemi sürecinde mağdur olan esnafın taleplerini sıraladı

Öztürk esnafın taleplerini sıraladı
Haber albümü için resme tıklayın

İzmit Kent Merkezi(İKM) Ticari Dayanışma Derneği Başkanı Murat Öztürk, pandemi tedbirleri nedeniyle esnafın halini paylaştı ve esnafın taleplerini sıraladı. İşte Öztürk’ün o paylaşımı:

“İKM ESNAFININ YANINDA. ESNAFLARIMIZ İÇİN SESİMİZİ DUYURMAYA DEVAM EDİYORUZ..

ERTELEME BEKLEMİYORUZ..

Tüm işletmelerin, günlük kazançlarını, günlük harcayan bir meslek grubu olduğunu, tek bir kuruş bile kazanamayan, evine ekmek götüremeyen esnafın kira, SSK, BAĞ-KUR, elektrik, doğalgaz ve su borçlarının birikti, esnafın dükkanını yarın açsa dahi büyük bir borç yükünün altına girdi ve bunu hemen ödeyecek güce sahip değil..

ESNAFIN ÖDEMELERİ DURDURULMALI.

Küçük esnaf, pandemiden önce vergisini, SSK ve BAĞ-KUR’unu düzenli olarak ödedi. Zor durumdaki esnafa yardım eli uzatma sırası artık devlette. Ertelemeleri çare değil. İşyeri kapalı olan her bir esnafa her ay bir asgari ücret tutarında destek

verilmesini ve dükkân kiralarının yarısının devlet tarafından karşılanmasını BAĞ-KUR

ve SSK primlerinin de süreç boyunca alınmaması gerekmekte..

ESNAFIN DEVAMLILIĞI SAĞLANMALI

Zaten borçsuz esnaf yoktu. Esnaf neredeyse 5 aydır iş yapamıyor ve bu süreçte cebindeki parası da bitirmiş durumda. Tüm işletmeler kapanmaya başladı ama esnafa yönelik hiçbir tedbir almadı. Esnaf için en kısa sürede tedbir paketi açıklansın. Kredi istemiyoruz. Geçen dönem verilen hiç bir krediyi ödemeye güç yetmedi.. Türkiye’de esnaflık, Ahilik Teşkilatından gelen geçmişi çok eski olan bir kültürdür.

Esnafın devamını sağlanmalı, kepenklerini kapatmamalı.

İKM ESNAFININ YANINDA..”

03 Ara 2020 - 01:00 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Atmaca - Bırakın su esnafların derdını kazanırken vergı odememek için kırk takla atarlar onlar ne zaman vatandası dusundun yanında calosanları sadece kendi ceplerını dusunuyolar inşAllah yardım etmezler

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Aralık 01:00


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler