ÖSYM Koordinatörü sınavdaki corona şoku ile ilgili konuştu!

ÖSYM Kocaeli Koordinatörü Prof. Dr. Ufuk Yıldız, dün gerçekleştirilen MSÜ sınavında bir öğrencide koronavirüs çıkması sonrası 16 öğrencinin evlerinde izolasyona alınmasıyla ilgili konuştu. Yıldız, öğrencinin sınıfta rahatsızlanmadığını, yaptırdığı testin pozitif çıkan sonucunun sınav esnasında kendilerine bildirilmesiyle öğrencinin salondan çıkarılıp tek kişilik salona alındığını söyledi

ÖSYM Koordinatörü sınavdaki corona şoku ile ilgili konuştu!
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli’de ÖSYM tarafından yapılan MSÜsınavına giren bir kız öğrenci, koronavirüs testi pozitif çıkınca sınıftan çıkarılmış, başka bir izolasyonlu salonda sınava alınmış, sonrasında ise salonda bulunan diğer öğrenciler, evde izolasyona bir nevi karantinaya alınmıştı. Öğrenci velisinin oğlundan dinlediğine göre kız öğrenci, sınavın bitmesine 45 dakika kala rahatsızlanarak başını sıraya koymuş, okula doktor çağırılmış ve genç öğrencide koronavirüs çıkmıştı. 16 öğrencinin karantinaya alındığı olay sonrası gazetemize ulaşan ÖSYM Kocaeli Koordinatörü Prof. Dr. Ufuk Yıldız, olayı yalanlamadı ancak bazı kısımların yanlış aksettirildiğini dile getirdi. Yıldız, Y.Y. isimli kız öğrencinin sınavda rahatsızlanmadığını, bu nedenle salondan çıkarılmadığını belirterek, “İlçe Sağlık Müdürlüğünden bir doktorun araması ile Y.Y. isimli öğrencimizin daha önce test yaptırdığını ve test sonucunun pozitif çıktığını öğrendim. Hemen arkadaşlara talimat verdim. Öğrencimiz sessiz bir şekilde izolasyonlu bir salona alındı ve burada sınavını tamamladı. Akabinde de doktor geldi ve Y.Y. ile babasını karantinaya alınmak üzere götürdü” dedi.

“TEK KİŞİLİK SALONDA SINAVA GİREBİLİRDİ”

Ufuk Yıldız, en ufak koronavirüs şüphesi olan öğrencilerin ÖSYM’ye başvurması ile o tür öğrencileri YSYM salonlarında tek başına başlarına iki sınav görevlisi vererek sınava soktuklarını, sınav haklarının yanmadığını belirterek, “Burada öğrenci velisinin hatası var, ÖSYM’ye bildirmeliydi test yaptırıldığını, öyle olsaydı bu genç kızımız o tür bir salonda tek başına sınava girebilirdi, şimdi diğer öğrencileri de sıkıntıya soktu” ifadelerini kullandı.

“YAPTIRDIĞI TESTİN SONUCU POZİTİF ÇIKMIŞ, DOKTOR ARADI…”

Prof. Dr. Ufuk Yıldız, olayı şöyle anlattı: “ÖSYM Kocaeli Koordinatörü olarak, ÖSYM Genel Merkezi’nin tüm talimatlarına uyduk. En ufak koronavirüs şüphesi olan öğrencimiz bizlere başvursa onları tek kişilik salonlarda sınava soktuk. Başka öğrencilerin vebaline girmedik. Ama Y.Y. isimli öğrencimiz ya da velisinin sınavdan 2 gün önce test yaptırdığından haberimiz yoktu. Bunu gizli tutmuşlar. Bu öğrencimiz sınavdayken, sınavdan 2 gün önce yaptırdığı testin sonucu çıkıyor, maalesef pozitif. Bunun üzerine İzmit İlçe Sağlık Müdürlüğünden bir doktor, Y.Y.’nin babasını arıyor. Babası da kızının Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü 2. kat 205 numaralı derslikte MSÜ sınavında olduğunu söylüyor. Doktor hemen harekete geçiyor, şahsıma ulaşılıyor. Ben de hemen oradaki arkadaşlarımıza sessiz bir şekilde, diğer öğrencileri tedirgin etmeden öğrenciyi salondan çıkarmasını, izolasyonlu bir sınıfta tek başına sınavını tamamlatmalarını söylüyorum. Ve bu genç öğrencimiz burada sınavını tamamladıktan sonra gelen doktor tarafından babasıyla birlikte götürülerek karantinaya alınıyor.

“ORADA TEST YAPILDIĞI DOĞRU DEĞİL”

Bu olayın akabinde İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, o salonda sınava giren öğrencilerin evlerini arıyor, çocuklarını izole etmelerini söylüyor ailelerine. Virüs o gün bulaşmışsa hemen testte çıkmayacağından çarşamba günü bu öğrencilere test yapılacak. Test sonucuna göre işlem uygulanacak. Olay, tam olarak veli tarafından aksettirildiği gibi değil. Y.Y. isimli öğrenci rahatsızlanmıyor, rahatsızlandığı için başka odaya alınmıyor, orada kendisine test yapılmıyor. Daha önce yapılan bir testin sonucu o gün belli olunca tüm bunlar yaşandı.”

“YKS’YE GİRECEKLERE ÇAĞRI YAPTI”

Kapıda öğrencilerin ateşlerinin ölçülmemesi olayının ise ÖSYM’nin değil, Bilim Kurulu’nun kararı olduğunu belirten Ufuk Yıldız, 27-28 Haziran’da YKS’ye girecek öğrencilere de çağrı yaparak, “En ufak bir şüpheniz olursa ÖSYM’ye başvurun, sınavdan 1 gün önce bile olsa mutlaka bize bildirin, bizler de sizleri izolasyonlu salonlarda tek başınıza sınava sokalım. Sınav hakkınızın yanacağını kesinlikle düşünmeyin. En ufak şüphe dahi önemli bizim için. Lütfen başvurun” dedi. Ufuk Yıldız, öğretmenlerin sınav esnasında maskelerin çıkarılabileceğini söylemesiyle ilgili ise “ÖSYM Genel Merkezi daha önce duyurdu, öğretmenlere böyle bir yetki verildi. Sadece öğrenciler isterse sınav esnasında maskesini çıkarabilir. Zaten 25 kişilik sınıflarda 13-14 kişi sınava giriyor. Sosyal mesafe kuralına uyuluyor” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER VE VELİLERİ DUYARLI OLSUN

Evet, Ufuk Yıldız’ın anlattıkları bu şekilde. Öğrencilerin ateşi ölçülmeden sınava alınmasının ÖSYM ile ilgisi yok, Bilim Kurulu’nun bu yönde bir talebi yok. Y.Y. isimli öğrencinin ise test yaptırdığını açıklamaması, durumun bu şekilde vuku bulmasına yol açmış. Öğrenci, test yaptırdığını söylemesi durumunda sınava alınmayacağını düşünmüş, bu nedenle de sınava girmiş olabilir. Maskesini hiç çıkarmamış da olabilir. Pek çok öğrencinin böyle bir durumda sınava tek başına girebileceğinden haberdar olmaması söz konusu. ÖSYM Kocaeli Koordinatörü Ufuk Yıldız’ın bu açıklaması sonrası YKS’ye girecek öğrencilerin ya da velilerinin duyarlılık gösterip, en ufak şüphede ÖSYM’yi arayacağını umuyoruz. Aksi takdirde başka öğrencilerin de vebaline girmiş olacaklarını unutmamalılar.

İLGİLİ HABER İÇİN GÖRSELE TIKLAYIN

15 Haz 2020 - 16:58 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler