Ölüm yokuşuna böyle önlem aldılar

Sürekli kazalarla gündeme gelen yollardan olan İzmit Gazanfer Bilge Bulvarı için yeni bir önlem alındı

Ölüm yokuşuna böyle önlem aldılar
Ölüm yokuşuna böyle önlem aldılar
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kendi sorumluluk sahası içerisinde bulunan yollarda trafik düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Kazalarla gündeme gelen ve Ölüm Yokuşu olarak da anılan İzmit Gazanfer Bilge Bulvarı’na (Santral Yokuşu) kural ihlali yaparak giren yasaklı araçlar kazalara neden olabiliyor. Gerçekleştirilecek çalışma kapsamında kurulacak olan tanıma ve sensör sistemleri ile yasaklı araçlar anında tespit edilecek. Kurulacak sistemle bulvarda yaşanan kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

KONTROL EDİLECEKLER

Bulvara kurulacak olan sistem lazer sensörler, sensör direkleri, her bir şeridi görecek şekilde PTS (Plaka Tanıma Sistemi)’ler, PTS’lerin yerleştirileceği taglar, DMS (Değişken Mesaj Sistemi) ve unsurları, saha dolapları ile enerji ve veri alt yapılarından oluşuyor. İlk olarak Gazanfer Bilge Bulvarı’nda Umuttepe istikametinden gelip şehir merkezi istikametine seyir halinde olan araçların Özçelik Sokak Kavşağı’nı geçtikten sonra lazer sensörler vasıtasıyla yüksekliklerinin izin verilen gabaride olup olmadığı kontrol edilecek.

İHLAL YAPAN ARAÇLAR…

Lazer sensörlerin hemen arkasına kurulan PTS ile ihlal yapan araçların plakası, markası, rengi, tipi, geçiş zamanı gibi veriler tespit edilecek. Tespit edilen bu veriler online olarak veri tabanına kaydedilecek. Aynı zamanda PTS’den sonra kurulan DMS ekranında ihlal yapan araçların plakası yazılarak bir sonraki çıkış olan Devebağırtan Sokak’tan güzergâhı terk etmeleri istenecek.

TESPİT EDİLECEK

Sistem uyarıları dikkate almayarak güzergâhı terk etmeyen ihlal yapmış araçlar, Uygar Sokak Kavşağı’nı geçtikten sonra kurulacak 2. PTS ile tespit edilecek ve elde edilen tüm veriler merkez veri tabanına aktarılarak ihlalin raporlanması sağlanacak. Ayrıca sistem görüntü işleme teknolojisini kullanarak, 1. PTS noktasına uğramaksızın, Uygar Sokak ve Devebağırtan Sokak istikametinden gelerek şehir merkezi istikametine gidecek artere giriş yasağı olan araçları da tespit edecek ve merkeze ileterek raporlayacak.

27 May 2020 - 13:09 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy Kandemir - Onlarca kazadan,ölümden,yaralanmadan sonra ancak önlemler alınabilmesi yöneticilerin acziyet ve içinde bulundukları acınası durumun birebir yansımasıdır bana göre!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mayıs 13:09


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler