Öğrenciler ev aramaya başladı Kocaeli’de kiralar ne durumda?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın sonuçlarının açıklanmasının ardından Kocaeli’deki üniversiteleri tercih eden öğrenciler de ev aramaya başladı

(YKS)’nın açıklanmasının ardından Kocaeli’deki üniversiteleri tercih edecek olan öğrenciler kiralık ev aramaya başladı. Birçok ürüne gelen zam, ev kiralarını da etkiledi. Kocaeli’deki kiralar 600 TL ile 1000 TL arasında değişiyor. Lüks konutların kiraları ise 2 bin TL’ye kadar çıkıyor.

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu Kocaeli’deki kira fiyatlarıyla ilgili olarak, “Kocaeli kiralık daire anlamında çok şanslı bir yer bazı illerimiz bu konuda çok sıkıntılı. Öğrencilere daire vermiyorlar. Geliri düşük olan vatandaşlar için kira fiyatları 600 liradan başlıyor. Lüks konutlar ise 2bin liraya belki de daha üstüne çıkabilmekte. Şehrin merkezi olduğu için de ilimizde en pahalı kiralar İzmit ilçemizde. En düşük kira fiyatları ise kısıtlı daire olduğu için Kandıra’da diyebiliriz. Yani Kocaeli’de ortalama kira fiyatları bir aile için 600 liradan başlıyor” açıklamasında bulundu.

03 Ağu 2018 - 13:59 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler