O konuyla ilgili açıklama

İzmit Belediyesi temizlik işleri müdürlüğünde çalışan Bülent Aktop‘un Şubat ayında Temizlik İşleri Müdür Yardımcısı tarafından küfür ve darp edildiği iddialarına İzmit Belediyesi’nden yanıt geldi

Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, İzmit Belediyesi temizlik işleri müdürlüğünde çalışan Bülent Aktop‘un Şubat ayında Temizlik İşleri Müdür Yardımcısı tarafından küfür ve darp edildiğini, bugünde sözde teftiş kurulu kararı ile İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in de talimatı ile işten çıkarıldığını iddia etmişti. O konuyla ilgili belediyeden açıklama geldi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Gerçekleri bilmeye hakkı olan kıymetli kamuoyunun dikkatine;

İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan iki personel arasında sözlü ve fiziki kavga eylemi yaşanması üzerine her iki personel hakkında İzmit Belediyesi Teftiş Kurulu tarafından soruşturma başlatılmıştır. Yapılan soruşturma neticesinde her iki personelin disipline sevkine karar verilmiştir. Bekaş'ta işçi statüsünde bulunan Bülent Aktop işçi disiplin kuruluna, 657 devlet memurları Kanununa tabi memur statüsündeki Burhan Çakır ise memur disiplin kuruluna sevk edilmiştir.

Disiplin kurullarının soruşturması neticesinde; daha önce pek çok defa İş Kanunu ve işyeri iç yönetmeliğine aykırı davranışlarda bulunması sebebiyle birçok cezası bulunan ve tüm uyarılara rağmen davranışlarında düzelme bulunmayan Bülent Aktop’un iş sözleşmesi, Disiplin Kurulu tarafından 4857 sayılı İş Kanunu’nun 25’inci Maddesi 2’nci fıkrası d) bendi ve iş yeri iç yönetmeliği eki disiplin ceza cetveline göre feshedilmiştir.

657 Devlet Memurları Kanununa tabi memur kadrosu çalışanı Burhan Çakır hakkında; Memur Disiplin Kurulu’nda açılan soruşturma devam etmekte olup; İzmit Belediyesinde iş disiplinini bozan kim olursa olsun bu tür hareketlerin cezasız kalmayacağının bilinmesini isteriz.

Saygılarımızla.”

30 Tem 2020 - 21:32 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler