O fabrikada işçiler test istiyor

Ford Otosan'da üretimin yeniden başlanmasının ardından gelen pozitif vaka haberleri işçileri tedirgin etti. Fabrikada yaygın test isteyen işçiler sendikanın sessizliğine de tepkili.

Ford Otosan Gölcük Fabrikasında, üretime yeninden başlanmasının hemen ardından art arda pozitif vaka haberleri gelmeye başladı. Özellikle kaynak ve montaj bölümlerinde çalışan işçilerden dünden beri kötü haberlerin geldiği için tedirgin olan işçiler, vakit kaybetmeksizin tüm işçilere test yapılmasını istiyor. Üyesi oldukları Türk Metal’in sessizliğine de tepki gösteren işçiler, “Şimdi değilse ne zaman harekete geçecek?” diye sordu.

YÖNETİMDEN 10 VAKA VAR AÇIKLAMASI

İşçileri gelişmeler hakkında bilgilendirmek üzere yapılan dün yapılan online canlı yayına katılan İnsan Kaynakları Direktörü Ali Rıza Aksoy’un fabrikada 10 vaka olduğu şeklinde açıklaması olduğunu belirten bir Ford işçisi “Ali Rıza Bey bu vakaların hangi lokasyonda görüldüğünü söylemedi. Bu açıklama endişelerimizi daha da artırdı. Endişe o kadar büyük ki bir arkadaşımız tedirgin olup kendisi özel bir hastaneye gidiyor, test yaptırıyor ve testi pozitif çıkıyor. Hiçbir semptom yok. Nasıl ve nereden bulaştığını bilmiyor. Bu da demek ki aramızda hiçbir belirti göstermeyen ve virüs taşıyan arkadaşlarımız var” diye konuştu.

AYRIM YAPILMADAN TEST YAPILMALI

Bu bilginin yayılması üzerine tedirginliğin arttığı montaj bölümünde kimi işçilerin revire giderek test yaptırmak istediğini aktaran başka bir işçi şöyle devam etti: “Benim bildiğim bu şekilde giden 2 arkadaş var. Zaten özel sağlık sigortası var. Fabrikanın anlaşmalı olduğu özel bir hastane var. Herkese test yapılması için daha ne bekliyorlar. Bir an evvel fabrika yönetimi bu kararı almalı mavi yaka beyaz yaka ayrımı yapmadan taşeron sözleşmeli demeden herkese test yapılmalı. Yemekhanede güvenlikte çalışan herkese. Bizim canımız bu kadar mı değersiz.” Sessiz kalmakla suçladıkları Türk Metal Sendikası yöneticilerine tepki gösteren Ford işçisi “Resmen Allah’a emanet çalışıyoruz. Ya bu nasıl sendika bunca şey oluyor... Her gün yeni vaka haberi geliyor, gıkları çıkmıyor. Ya bir test yaptırmak çok mu zor? Kendileri evlerinde kalabiliyorsa virüsten korunabiliyorsa bizim sayemizde. Benden kesilen aidatla ağa paşa gibi yaşıyorlar. Bize gelince kalan sağlar bizimdir mantığı yok öyle şey. Herkes işini yapacak, onların bu davranışını da bir kenara yazıyoruz. Öyle çıkıp vaka çıkarsa iş durdururuz demekle olmuyor. Vaka çıkmayı bırak, yayılıyor. İzlemek dışında ne yapıyorlar?” diye konuştu.

EVRENSEL

16 May 2020 - 12:53 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Montaj Üretim Planlama - Slogan neydi Sen Varsan KAzançta onların güçte onların en önemlisi SAĞLIK ta onların
Sendikacı yalamalar yalan peygamberleri böyle devam

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 12:53
01

Ersoy Kandemir - Ben burdayım diyen halk sağlığı müdürlüğü sana diyorlar!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Mayıs 12:53


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler