Milyonların sesi, iş yerlerinde çalışmaların durdurulması için çağrı yaptı

Milyonlarca çalışan ve işsiz emeklilikte yaşa takılanın sesi olan EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, hükümetten taleplerini sanal mitingde sıraladı, “Zorunlu ve temel acil mal ve hizmet üretenlerin dışında çalışanların salgın suresince çalışmaları durdurulmalıdır” dedi

Emeklilikte yaşa takılanlar, bugün sanalmitingde liderlerini dinledi. EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, yıllardır mağduriyet yaşayan ve koronavirüs nedeniyle yine en mağdur kesim olan EYT’liler için hükümette taleplerini sıraladı. Özüpak, ihtiyaç sahibi EYT’liler ve EYT’li olmayan diğer ihtiyaç sahiplerine EYT SYDD’ler vasıtasıyla belediyelerden yardım yapılacağını belirtirken fabrikalarda ve diğer iş yerlerinde zorunlu ve temel acil mal ve hizmet üretenlerin haricinde çalışmaların salgın süresince durdurulmasını istedi.

İşte Özüpak’ın açıklamasının yazılı metni:

“Haklı Onurlu davamızda birliktelikleri ile Türkiye’nin moziğini yansıtan her partiye gönül vermiş, cesaretiyle, kararlılığıyla ,dik duruşuyla davasına sahip çıkan ve bugünlere taşıyan güzide Eyt Ailemiz, Saygıdeğer Dava arkadaşlarım, kaderdaşlarım, kardeşlerim, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

Bir ilki gerçekleştirerek bugün sosyal medyadan da BİZ BURADAYIZ; VARIZ; BİRİZ, VE BİRLİKTEYİZ diyerek yüzbinler olduk.

Ülkemiz ve Dünya ülkeleri görülmeyen bir düşmanla yani Corona salgını ile amansız bir mücadele içerisindedir.

Salgında yaşamlarını yitirenlere Allahtan rahmet, hastalara acil şifalar diliyoruz.

Görev sorumlulukları ile sokaklarda işlerine gitmek zorunda kalanlara Allah’mızın yar ve yardımcısı olsun dualarımızı, işçi emekçi, esnafı, doktoru, üretmek, iyileştirmek zorunda olanları kısaca canını ekmek kavgasına vazifeye, adayan tüm çalışanları ayakta alkışlıyoruz.

Değerli arkadaşlarım

Yıllarca anayasal hakkımız olan emeklilik hakkımızdan mahrum bırakıldık., kendi yaşam koşullarımızın en zorunun üstesinden gelmeye çalışarak , ailemiz için çocuklarımız için ayakta kalma mücadelesi vermekteyiz.

Şimdi de dünyayı saran Corona salgını sebebiyle yaşadığımız tüm olumsuzluklar yetmezmiş gibi her kesimi etkileyen salgının etkilerini EYT liler olarak en ağır şekilde yaşıyoruz. Zaten maruz kaldığımız hak gaspının sonuçlarından biri, yaşımızdan dolayı iş bulamayanlar olarak tarihe adımız yazılmışken, bu süre zarfında şanslı olup işi ile evine bakabilen arkadaşlarımızın da işten çıkarılarak , zorunlu izinlere sevk edilerek yaşadığımız ekonomik sıkıntılarımız olumsuzluklarımız katlanarak büyümüştür.

Faturalar birikmiş, krediler fahiş faizlerle ötelenmiş, ya da kredi kartları harcamalarla katlanmış, yapayalnız bırakılmış bir topluluk olarak daha ne kadar görmezden gelineceğimizi bugün buradan tekrar haykırıyoruz.

Salgın sebebiyle Alanlarda, mecliste yüz yüze görüşmeler yapamasak da EYT SYDD dernekleri olarak hükümetimize Cumhurbaşkanımıza yazışmalarımız siyasi parti vekilleri ile yaşadığımız mağduriyetlerimizin iletilmesi hususunda İletişim halinde olduğumuzu belirtmek isterim.

Mecliste adımıza kanun teklifi veren, mecliste haklarımızı savunan vekillerimize, Şuan ki ortamda kullanabileceğimiz tek iletişim aracı olan sosyal medyada gecesini gündüzüne katan dava arkadaşlarıma teşekkürlerimizi iletiriz. Biz birlikte güçlüyüz birlikte büyük bir gücüz. Davamız hak mücadelesi sonuna sonuç alana kadar da mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

Degerli arkadaşlarım

Hepimizin filmlerde izlediğimiz korku dolu salgın sonuçlarını kendimiz ailemiz çocuklarımızla maalesef kaygıyla hepimiz yaşıyoruz.

Üstüne ekonomik sorunlarda eklenince çıkış noktası arayışımızda çaresiz kalıyoruz. Önce sağlık diyerek Evde KAL TÜRKİYE deniliyor..

Fakat İşsiz evinde tenceresi kaynamayan EYT’liler olarak kendi halimize terkedilmiş görüyoruz.

İşte bu aşamada Devletimiz, hükumetimiz ve tüm siyasi partilerin kavgalarını tartışmalarını bir kenara bırakıp halkı düşünmesi gerektiğini hepimiz düşünüyoruz, istiyoruz. Ümitle bekliyoruz.

Evet devletimizin, hükumetimizin birçok açıkladığı ekonomik paketlerde önce sanayicilerin yer aldığı sonrasında işçiye yönelik paketlerin açıklamaları yeterli gelmemiştir.

Çalışan kaderdaşlarımızın Kısa çalışma ödeneği ile sorumluluğun yüzde 60- 70 şini devletimizin üstlenmesi, işsiz kalanlara 1000 tl yardım yapılması, lakin bu yardımların EYT lilere ulaşamaması alanında onurlu ve gururlu olan EYT kaderdaşlarımızın her türlü bilgi ve belgeleri çalışma bakanlığında var iken bu tür imkanlardan yararlanamaması ile derdimize deva olunmamıştır.

En zor günlerimizde bile Asla fırsatçı olmadık, yıkıcı olmadık, bölücü olmadık. aksine Türkiye’nin birleştirici gücü olarak devletimizin bize tanıdığı yasal çerçeveler içinde alın terimizin karşılığını isteyenler olduk. Bundan da asla vazgeçmeyenler olacağız. Bu devlet bizim bu memleket bizim biz millet olduğumuzu unutanlar değiliz.

Haklı olduğumuz davamızda haklarımız için mücadele ederken, işsiz kalan , ABO ile maaşları düşmekte olup kayıtsız çalışan ,çalışmaya mecbur bırakılarak salgın sebebiyle ailesini de tehlikeye atarken, vatandaş devletinden destek beklerken, devletimiz halkından destek bekler oldu. Yaşadığımız şu zor günlerde devletimizin halkına yetmesi gerekiyor. EYT liler olarak Primlerimiz, vergilerimiz 28 30 yıldır fazlasıyla peşinen ödendi. İnsanca yaşanır bir maaşla hakkımızı istiyoruz diye haykırdık. Daha haklarımızı derdimizi vaziyetimizi nasıl anlatalım.

Bizler de devletimizin hükümetimizin başlattığı BİZBİZE YETERİZ KAMPANYASINDA yerimizi de almak isteriz. Ama biliyoruz ki cebinde 10 lira ile ekmek hesabını yapan yarına yetirme çabasında olan kaderdaşlarımız var. Ekonomik sorunlar yaşarken devletimizin yanında olamamanın vicdan azabını taşıyanlar olduk.

Umudumuzu kaybetmedik bugün böyle bir salgın mücadelesi içerisinde iken ,siyasetçilerimizin kavgayı bırakıp halkın sorunlarına inilmesine, fedakarlıkların hep işçiye emekçiye yüklenmesine son verilip, fedakarlığın ortak oluşuna, corona mücadelesinde issiz kalanlar, kayıtsız çalışan binlercesi ile bir iş yerinde çalışarak alanlarda olup ailesini riske atanların düşünüldüğü, evlerimizde kalmaya çalıştığımız süreçte halimizi anlayanların var olduğunu, hayatta kalmak için EYT olarak emeklilik hakkımızı istemenin en doğal anayasal hakkımız olduğunu, dertleri ve çileleri çekenlerin biz olduğunu , emek verip, ömür verip değer verenler olduğumuzu her yerde her alanda söylemekten vazgeçmeyeceğiz.

Değerli arkadaşlarım ;

Malesef korona salgını; hayatta kalma mücadelemizde ön palanda yerini alırken EYT nin ekonomik mücaadelesi ile birleşerek hayatta kalma mücadelemiz zorluğu katlanarak çığ gibi büyüdü.

Sağlık ve ekonomik olarak Zor durumda ki kaderdaşlarımın,

Devletimizin, hükümetimizin sunduğu imkanlardan faydalanmak isteyenler valilikler, kaymakamlık, sosyal hizmetler kurumu il ilçeleri, kızılay ilçe merkezleri, il ilçe belediye başkanlıkları sosyal hizmetlerinin açtığı internet sayfalarından,

ayrıca, 112, 155 ,156 hatlarına başvurularınızı yapabilirisiniz.

Bende Birkaç gün evvelinden bu tarz iletişim merkezlerini teyitlemek üzere bizzat iletişimle detay almak istedim, fakat corona sebebiyle kamu kurumlarına ulaşabilmek buralarda da çalışma şartlarının değişmesi ile zorlaştığını yetişemez halinde olduklarına şahit oldum. Zor günler geçiriyoruz milletçe. .

Bu ortamda EYT mağdurlarına ulaşabilmek için EYT SYDD dernekleri olarak üzerimize düşen vazife ile çeşitli kurumlarla iletişim halinde olarak elimizden gelenle bu zor zamanları atlatmak çabası içerisinde olduğumuzu belirtmek isteriz. .

DEVLETİMİZİNDE bu kutsal görevde bizleri aracı kurum olarak değerlendirmesini, EYT mağdurlarına ulaşılması anlamında destek verebilecekliğimizi buradan iletmek istiyoruz.

Açıklanan yardım başvuru siteleri, iletişim hatları ihtiyaç sahipleri herkesi kapsıyor. onurlu ve gurur sahibi EYT li kaderdaşlarımızın öncelikle kendi imkanlarını sorgulayarak, benden daha çok ihtiyaç sahibi olan insanlar var diyerek yapılacak yardımları almadığının örneklerinin de var olduğuna şahit olduk. Biz unutulan sevgi dostluk yardımseverlik duygularımızla da örnek bir topluluğuz. Yaşasın EYT kardeşliğimiz, Yaşasın EYT Birliğimiz.

İmkanlarımız dahilinde açılan 22 dernek başkanlarımız ve yönetim kurullarımız bütün siyasi parti ve belediyelerle irtibat halinde olup sadece EYT’lilere değil yaşadıkları şehirlerde bütün herkes için elinden geldiğince yardımcı olma çabası içerindeler. İhtiyaç halinde çeşitli illerde kurulan derneklerimizle irtibata geçebilirsiniz.

Bizler bir sendika ya da ticari amaç taşıyan, ya da bir köy derneği değiliz. fabrikada çalışan işçi kardeşlerimizin, bakkalımız osman amcanın , manav Mehmet ağabeyin, terzi Ayşe ablanın, berber Hasan’ın zorluklarını görüyoruz ve yaşam mücadelesi verdiğimiz ortak dertlerimizin çözümünde birbirimize destekle bu zor günleri birlikte aşacağımıza inancımız tamdır.

Yaşadığımız hak gaspı ve sonucunun getirdiği mağduriyetleri hepimiz biliyoruz ve mücadele içerisindeyiz..

Derneklerimiz olarak maddi destekler sağlayamasak da bütün mağdurların sesi olmak adına, yardımlara ulaşılamayan nokta da derneklerimiz aracılığı ile yardım ulaştırma gayreti içerisinde olan dernek başkanlarıma ve yönetim kurullarına buradan da teşekkür etmek istiyorum.

İstanbul da EYT SYDD olarak e İBB belediyesi ile yaptığımız görüşmede internet sitelerinden başvuru yapılacağı gibi EYT SYDD olarak vereceğimiz telefon numaralarımızla irtibata geçerek gerçek anlamda zorluklar içerisinde bulunan arkadaşlarımıza belediyemiz aracılığı destek vermek adına bir çalışma içerisinde olduğumuzu belirtiriz.

Bu anlamda Lütfen 0536 777 88 74 0538 547 00 00 numaralı dernek yöneticilerimizle irtibata geçerek bilgilerinizi iletmenizi rica ederiz.

Değerli Arkadaşlarım

Devletimizden Hükümetimizden Sayın Cumhur başkanımızdan ve bütün siyasetçilerimizden taleplerimiz

--Zorunlu ve temel acil mal ve hizmet üretenlerin dışında çalışanların salgın suresince çalışmaları durdurulmalıdır.

-- 3 ay boyunca ertelenen işten çıkarılmaların önüne geçildiği kanunla ayrıca önü açılan ücretsiz izne çıkarılmalarda art niyetin önüne geçilmesi, cumhurbaşkanımızın 6 aya kadar uzatabileceği yetkisini kullanmasıyla uzayan tedbirlere dirençsizlik gösterileceğinden daha da zor durumda kalınacaktır. Ayrıca ücretsiz iznin yasal hale getirilmesinin önlenmesi gereken, geçici bir hüküm de olsa ücretsiz izne çıkarılanlara ödenecek günlük 39.24 kuruşla açlık sınırının da altında bir tutarın acilen arttırılması gerekmektedir.

-- Zaten işsiz aşsız olan ve korona sebebiyle de işinden olan EYT’lİ her kardeşimizin her türlü bilgi ve verileri çalışma bakanlığımızda olup 3. faz olarak bildirilen süreçte acilen değerlendirilmeleri gerekmektedir.

--5 Elektrik su, doğalgaz, faturalarının ertelemeden ziyade ekonomik geliri olmadan ödeyemecekleri için ertelem değil, iptal edilmesi gerekmektedir.

--6 Sayın cumhurbaşkanımızın 4 çocuk yapın söylemleri ile evimizde ailemizi oluşturan çocuklarımız bugun evden eğitimle ders almaya çalışıyorlar.

Bir aile en az 3 çocuk varlığı ile internet kullanımından doğan kota kısıtlamalarının kaldırılarak sınırsız hale getirilmesi ve internet iletişim faturalarının salgın süresi boyunca bedelsiz olmasını talep ediyoruz.

--7 krediler, kredi kartları borçları faiz işletilmeksizin salgın suresi boyunca ötelenmelidir.

--8 Primlerini ve vergilerini yıllarca peşinen ödeyen EYT lilerin Genel sağlık sigortasına tabi olup 31 aralık 2020 ye kadar ötelenen gss borçlarının silinmesi ve sağlık hizmetlerine erişimi istinasız ve koşulsuz parasız olmalıdır.

Değerli arkadaşlarım

zorlukları yaşayanlar çekenler olarak bu zor günler elbette geçecektir. BİZLER EVİNDE KAL TÜRKİYE ikazlarına riayet ederek toplum sağlığına katkıda bulunmak zorundayız.

Önce sağlıklı bireyler olarak hayatta kalma çabamızla ne kadar zoru başardığımıza inanarak, geleceğimiz çocuklarımız için EYT birliğimizle haklarımıza kavuştuğumuz, insan onuruna yakışır bir maaşla hayallerimizi gerçekleştirme umudumuz ve mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. sonuna sonuç alana kadar davamızın peşindeyiz..

Tüm milletimize sağlıklı günler dilerim

Sevgi ve saygılarımla."

11 Nis 2020 - 23:15 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler