Makedonya’dan gelen küçük kız Kocaeli’de iyileşti

Omurgasındaki eğrilik nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşayan, duruş bozukluğu ve dayanılmaz ağrıları olan 13 yaşındaki Kuzey Makedonya vatandaşı Ekzona Fetoşka, Akademi Hastanesi’nde geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Skolyoz ameliyatı sayesinde artık dik yürüyebilecek

Makedonya’dan gelen küçük kız Kocaeli’de iyileşti
Makedonya’dan gelen küçük kız Kocaeli’de iyileşti
Haber albümü için resme tıklayın

Özel Akademi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Can Yaldız tarafından yapılan operasyonla, Ekzona’nın omurga eğriliği düzeltildi.

Makedonya’da yaşayan Ekzona’ya 7 yaşındayken skolyoz teşhisi konulmuş ve son 3 yıldır ağrıları dayanılmaz hale geldi. Ülkesinde korse kullandırılarak takip edilen küçük kıza cerrahi gerekliliği söylendiğinde; imkanı var ise operasyonu Türkiye’de olması tavsiye edildi. Bu noktada aileye yardımcı olmak için devreye giren ve Akademi Hastanesi ile irtibata geçen insani yardım derneği, hızlıca organize olarak hastayı hastaneye getirdi.

Belinde, sırtında ve kaburgalarındaki eğrilik nedeni ile başvuran hastanın ameliyatı gerçekleştirildi ve omurga eğriliği başarılı bir şekilde düzeltildi. Hasta ameliyat sonrası hemen desteksiz oturmaya başladı.

Ameliyatın ciddi ve ağır bir ameliyat olduğunu belirten Akademi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.Can Yaldız; "Ameliyatımız tüm ekibimizin tecrübesi sayesinde sorunsuz bir şekilde 3 saat içerisinde gerçekleşti ve ameliyat sonrası normal servise alındı. Hasta bağımsız bir şekilde ayağa kalkıp yürüyebiliyor. Hastamızı bir hafta içinde taburcu ettik ve kendi ülkesine seyahat edilebilir hale getirerek, sağlıkla uğurladık. Bu dönemlerde ağır spor ve fiziksel aktiviteyi bir miktar kısıtlıyoruz, ardından genel olarak hastalar normal hayatlarına sorunsuz bir şekilde dönebiliyorlar." ifadelerini kullandı ve ’’Gerçekleştirdiğimiz ağır ameliyat boyunca hastamızı rahat bir şekilde uyutup uyandıran anestezi hekimlerimizden Uzm. Dr. Duygu Baykal Ceylan’a ve tüm Akademi Hastanesi çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.’’diye ekledi.

05 Kas 2020 - 15:23 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler