"Madem polis ceza kesiyor, Büyükşehir nasıl belge veriyor"

Tuncay Seyahat’in personel taşıma servisinin şoförlüğünü yaparken aracın plakasının “P” olmaması nedeniyle polis tarafından şahsına trafik cezası kesildiğini dile getiren Esat Memiş, “Firma kendi yanlışı üzerine kesilen cezayı 2015 yılından bu yana ödemiyor” dedi. Memiş, ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin “P” plaka olmadığı halde bu araçlara nasıl yola çıkma belgesi verdiğini sordu

"Madem polis ceza kesiyor, Büyükşehir nasıl belge veriyor"
"Madem polis ceza kesiyor, Büyükşehir nasıl belge veriyor"
+1
Haber albümü için resme tıklayın

İlimiz firmalarından Tuncay Seyahat’tin 41 AJ 593 plakalı personel taşıma servisinde şoför olarak çalışırken aracın “P” plaka olmamasından dolayı polisler tarafından aracın bağlandığını ve şahsına ceza kesildiğini belirten Esat Memiş (57), “Firmanın yanlışının cezasını bana kestiler. 2015 mayıs ayından bu yana Tuncay Seyahat, beni oyalıyor, cezayı ödemiyor” dedi.

2400 LİRA CEZA, OLDU 7200 LİRA

Gazetemize konuşan Esat Memiş, İzmit Acısu Vergi Dairesi’nden aldığı vergi borcu sorgulama belgesini göstererek, şunları aktardı: “Tuncay Seyahat’in personel taşıma servisinde şoför olarak çalışmaktayken 2015 yılının mayıs ayında, eski Valilik binası yanında polis şikayet üzerine çevirme yaptı ve araçta “P” plaka bulunmamasından kaynaklı firma adına değil, benim adıma 2400 lira ceza kesti ve aracı bağladı. İşi bıraktım, o gün bugündür Tuncay Seyahat, kendi yanlışının cezasını ödemiyor. Sürekli ödeyeceklerini söylüyorlar, gidip borcu sorgulatıyorum ödenmemiş. Bu şekilde oyalana oyalana ödenmeyen cezaya gecikme zammı bindi. Borç iki kat daha arttı. 10 Aralık 2018 tarihinde borcu sorgulattığımda gecikme zammının 4 bin 800 lira olduğunu gördüm. Yani toplam ödenmesi gereken miktar 7200 liraya kadar yükseldi. Burada benim ne suçum günahım var. Koskoca firma, bir personelinin kendilerinden kaynaklı yediği cezayı neden ödemiyor? Benim bu parayı ödeyecek gücüm yok. Hem neden benden kaynaklı olmayan bir cezayı ödeyeyim” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKŞEHİR DE SUÇLU O ZAMAN”

Esat Memiş, dikkat çeken bir iddiada daha bulunarak “Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ilgili daire başkanlığı her ay Tuncay Seyahat’in araçlarına yola çıkma belgesi veriyor. Yani personel taşıyabileceğini söylüyor. Madem böyle bir eksiklik var, yanlış var, Büyükşehir, bu belgeyi nasıl verdi? Burada Büyükşehir Belediyesinin ilgili daire başkanlığı da suçlu o zaman. Tuncay Seyahat, plakayı personel taşımaya uygun hale getirmiyor, Büyükşehir Belediyesi yola çıkma belgesi veriyor, polis ceza kesiyor, kabak benim başıma patlıyor” şeklinde konuştu. 57 yaşındaki Esat Memiş’in iddiaları böyle… Ortada bir ceza var ve bu cezanın Tuncay Seyahat’in “P” plaka olmadan personel taşıtmasından kaynaklı olduğunu öne sürüyor. Ve Büyükşehir’in ilgili daire başkanlığının “P” plaka olmayan personel taşıma araçlarına yola çıkma belgesi verdiğini iddia ediyor. Memiş, Tuncay Seyahat’ten mağduriyetini bir an önce gidermesini isterken Büyükşehir’in verdiğini iddia ettiği yola çıkma belgesiyle ilgili de ilgililerden bir açıklama bekleniyor.

18 Mar 2019 - 14:15 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

06

Vah vah kartepe - Oda birleymi genç turun da Kartepe belediyesindede araçları var ne lastik var altında nede kasko bu araçları denetleme YoK sonuçta kiralık araç normalde kasko olmadan veremez ama gel gelelim birileri para kazanması lazım araştırın göreceksiniz belkide siğorta bile yoktur nasıl olsa Kartepe belediyesi yazıyor durdurmazlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mart 14:15
03

Faruk41 - en adi arabalar bu şirkette. kimse gık çıkartmıyor. bununda bir gün hesabı vardır...bu şımarıklıklarda bitecek

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mart 14:15
02

Ozgur - Yüce devlet m her yerde faizin haram olduğu nu söylüyor..şu faize bakarmisin.yüzde kaç gelmiş.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mart 14:15
01

izmitli41 - tuncay seyehat bu şehrin torpilli şirketi. haram kardeşim haram...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Mart 14:15


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler