KOÜ’ye 7 bin maske teslim ettiler

Kocaeli Kent Konseyi öncülüğünde, gönüllüler tarafından üretimi yapılan 7 bin cerrahi maske Kocaeli Üniversitesi’ne teslim edildi

KOÜ’ye 7 bin maske teslim ettiler
Haber albümü için resme tıklayın

Ülkemizde yaşanan Covid-19 virüs salgını nedeniyle Kocaeli Kent Konseyi öncülüğünde, gönüllüler tarafından üretimi yapılan 7 bin cerrahi maske Kocaeli Üniversitesi’nde kullanılmak üzere, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı, aynı zamanda Kocaeli Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Ercüment Çiftçiye teslim edildi. Maskeleri teslim etmek üzere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçiyi ziyaret eden Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Adnan Uyar ve Genel Sekreter Gültekin Görüm’e, maske dikim süreci organizasyonunu yapan ve gönüllüler ekibini kuran Kocaeli Kent Konseyi Tarihi ve Kültürel Miras Çalışma Grubu Nermin Aydın da eşlik etti.

Maskeleri teslim alan Çiftçi, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Adnan Uyar ve Genel Sekreter Gültekin Görüm’e özelliklede dikim sürecini yöneten Nermin Aydın’a emeklerinden dolayı teşekkür etti. Kocaeli Kent Konseyi’nin her zaman olduğu gibi yeni tip korona virüs salgını sürecinde de sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiğine dikkat çeken Çiftçi, emeği geçen herkesi tebrik ederek, kendilerine minnettar olduklarını söyledi.

Maskelerin üretilmeye devam ettiğini söyleyen Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Adnan Uyar, yapılan görüşmeler neticesinde maske ihtiyacı olan kurum ve kuruluşların maske ihtiyaçlarını karşılamak için gönüllülerimizin gece gündüz demeden maske diktiklerini ifade etti. Kocaeli Kent Konseyi olarak tüm dünyada yaşanan ve herkesin mücadele ettiği korona virüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda maske kullanımın zorunlu hale getirilmesi ile, maske ihtiyacının arttığını ve Kent Konseyi’nin de bu sürece katkı sağlamak adına üzerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduğunu belirtti. Başkan Uyar, bu süreçte emek veren Nermin Aydın ve beraberindeki tüm gönüllülere teşekkür ettiğini söyledi.

HEDEF 50 BİN MASKE

Maskelerin üretim süreciyle ilgili bilgi veren Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, hedefin 50.000 maskeye ulaşmak yönünde olduğunu kaydetti. Bu konuda hem devlete hem de vatandaşlara destek olabilmenin çok gurur verici olduğunu vurgulayan Görüm, bu adımı atabilmelerine imkan sağlayan, kendi zamanından ve mekânından feragat ederek kendilerine destek olan başta Tarihi Kültürel Miras Çalışma Grubu Başkanımız Nermin Aydın olmak üzere, maskelerimizi diken tüm gönüllülere çok minnettar olduklarını ifade etti.

KATKI SUNMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ

Ziyarette konuşan Tarihi Kültürel Miras ve Çalışma Grubu Başkanı Nermin Aydın, pandemi sürecine böyle hayırlı bir işle katkıda bulunmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Ekip arkadaşlarıyla birlikte sosyal sorumluluk bilinci ile canı gönülden maske diktiklerini söyleyen Aydın, kendilerini bu sürece dahil ederek üretmelerini sağlayan Kocaeli Kent Konseyi yetkililerine teşekkürlerini sundu.

22 May 2020 - 13:32 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler