KOTO kıyağa sessiz kalmadı, destek çıktı!

Kimi bölgelerinde kimi isimlere yapılmak istenen kıyaklarla iktidar milletvekilinin dahi tepkisini çekmeyi başaran Büyükşehir’in projesi MİA’ya esnafların sesi olması gereken Kocaeli Ticaret Odası’ndan destek geldi

KOTO kıyağa sessiz kalmadı, destek çıktı!
KOTO kıyağa sessiz kalmadı, destek çıktı!
Haber albümü için resme tıklayın

AKP’nin kurucularından Haldız’lara ait olan Real AVM’nin arazisi, CHP’nin başta karşı çıktığı ve sonrasında üzerinde kimi düzenlemeler yapılan MİA Projesi’ne dahil edilmek, 3 kat izni bir anda 10 kata çıkarılmak ve böylece arazinin değeri 2,5 kat artırılmak istenmişti. MİA’nin belli bölgelerini kapsayan bu emsal artışlar tepki çekerken Haldız’lara yakılmak istenen bu kıyağa CHP’lilerin yanı sıra şaşırtan bir şekilde AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz da karşı çıkmıştı. Öte yandan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın da bu değişikliğe olumlu bakmadığı söyleniyor. Aksi ya da destekleyici bir açıklaması henüz yok Doğan’ın…

Bu karşı çıkışlarla Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ocak ayı toplantısında görüşülmekten vazgeçilen ilgili gündem maddesi, şubat toplantısında meclise sunulacak. Ancak geçtiğimiz gün İzmit Kent Merkezi Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Emre Aydın, cesurca bir çıkış yaparak esnafın sesi oldu, AVM’lerin zaten küçük esnafları olumsuz etkilediğini dile getirerek Real AVM arazisine yapılması muhtemel olan AVM’ye kat artışı izni vermenin esnafa en büyük ve son darbe olacağını söyledi. Ve bu tepkiler üzerine, tepkileri yok etmek adına birileri düğmeye bastı. Şubat ayı meclisine rahat kafa ile gitmek isteyenler mi bilinmez, esnafın yanında durması gereken kimi oluşumlardan beklenmedik, aksi açıklamalar gelmeye başladı. MİA Projesi ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak’ın da katılımıyla iki oturumlu bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Şu ana kadar kentin sorunlarına doğru düzgün eğildiği görülmeyen, AVM’ler karşısında kan ağlayan esnafın sesi olmayı becerememiş KOTO, MİA’yı masaya yatırdığı toplantıda MİA’ya destek kararıyla aldı.

Aslına bakarsanız MİA’nın bütününe CHP de karşı değil. Yapılan düzenlemeler sonrası CHP de bu projeyi kabullenmiş gibi ancak kimi bölgelere yönelik ayrıcalıklar, Real AVM arazisi ile Haldız’a sağlanmak istenen kıyaklara dönüşebiliyor. Bu hem adaletsiz bir durum hem de esnaflar için son darbe. Ama gelin görün ki esnafın sesi olması gereken KOTO Başkanı Necmi Bulut, bu projenin kentimizin geleceği adına vizyon kazandıracağını iddia etti, MİA’yı masumlaştıran, kıyakları görmezden gelen bir tutum sergilemiş oldu. Necmi Bulut, MİA’yı bütünüyle övüp tepki çeken yanlarına sesiz kaldı. Öte yandan CHP’li Metin Alan da bu projeye övgüler dizerek partisi ile ters düşmüştü.

KOTO’nun basın yayın departmanından gönderilen “Bulut: MİA Projesi kentimize çağ atlatacak” başlıklı haberde MİA’ya verilen destek açıkça ortaya kondu. Haberi noktası virgülüne olduğu gibi sizlere aktarıyoruz…

Bulut: MİA Projesi kentimize çağ atlatacak

Merkezi İş Alanı Projesi’ni (MİA) değerlendiren Başkan Bulut, “Merkezi İş Alanı Projesi, kentimizin geleceğine yeni bir vizyon kazandıracak, ilimizi diğer şehirlerarasında öne çıkartacak, özellikle ticari yönden çağ atlatacak bir projedir” dedi

Kocaeli Ticaret Odası, halen % 57’si üretim, % 7’si de ticari faaliyetler için kullanılan 465 hektarlık alanda Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan MİA Projesi’yle ilgili 2 oturumdan oluşan değerlendirme toplantısı düzenledi. Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’un Meclis Başkanı Akın Doğan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hüseyin Gezer, Volkan Yılmaz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mikail Kayacı, Meclis Başkan Yardımcısı Alp Kayalar, Yönetim Kurulu Üyeleri; Hasan Kanca, Yusuf Ziya Uludüz, Cafer Kozluca, Zihni Yılmaz ve meclis üyeleriyle birlikte ev sahipliği yaptığı toplantıda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak detaylı sunum yaparken; İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı- KOTO Meclis Üyesi Tolga Ok, İzmit Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Muzaffer Gürfidan, KOTO Meclis Üyesi- Harita Mühendisi Yusuf Özdemir, Mimar Oğuzhan Dişbudak, Şehir Plancısı Ogün Karagöz, Başiskele Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Malkoç, KOTKO Toptancılar Sitesi Başkanı Birol Öztürk yer aldı.

BAŞKAN BULUT’TAN DEĞERLEDİRME

Toplantının ikinci bölümünde MİA Projesi içinde yer alan ticari kooperatiflerin başkanları ve konunun uzmanlarıyla görüş alışverişi gerçekleştirildi. Toplantıyı değerlendiren KOTO Başkanı Necmi Bulut, MİA Projesi’nin uygulanmasında hassas davranılması gerekliliğine vurgu yaparak, “Merkezi İş Alanı Projesi, kentimizin geleceğine yeni bir vizyon kazandıracak, ilimizi diğer şehirlerarasında öne çıkartacak, özellikle ticari yönden çağ atlatacak bir projedir” dedi.

FOTOĞRAFLARI BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERLERİNE TIKLAYIN

01 Şub 2018 - 10:39 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

esnaf - Selamunaleykum arkadaslar.AK parti milletin menfaatini degilde kisiletin menfaatini koruyor.Yaziklar olsun bu zihniyete.Verdigimiz vergiler zehir zikkim olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Şubat 10:39


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler