Kokpit Koleji’nde yüz yüze eğitimler başladı

Kocaeli’nin ilk ve tek Havacılık Koleji Kokpit, 8. ve 12. sınıflarda sınav hazırlık eğitimleri kapsamında yüz yüze eğitime başlamanın mutluluğunu yaşıyor. Diğer sınıflar ise okulun kendi kurduğu sistem üzerinden online eğitime devam ediyor

Kokpit Koleji’nde yüz yüze eğitimler başladı
Kokpit Koleji’nde yüz yüze eğitimler başladı
+11
Haber albümü için resme tıklayın

Eğitime gönül vermiş üç girişimci tarafından ilimize kazandırılan Kokpit Havacılık Koleji 2020-2021 eğitim öğretim yılına merhaba dedi. Sivil havacılık ve yazılım denilince ilk akla gelen, yenilikçi fikirleri ve uygulamaları ile Kocaeli’ye yeni bir soluk kazandıran Kokpit Koleji’nde diğer sınıflarda ise Kokpit Akademi üzerinden online eğitime başlandı. İsmi online eğitim olsa da öğrenciler, almış oldukları uzaktan eğitime yoğun bir şekilde katılım gösteriyor. Bu anlamda bir eksiklik yaşanmamasını amaçlayan kurum, öğrencilerin eğitim faaliyetlerinden hiçbir şekilde uzak kalmasına izin vermiyor.

YENİ KAYITLAR ALINIYOR

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle Kokpit Koleji de “Önce öğrencilerimizin sağlığı ve güvenliği” diyerek tüm önlemleri aldı. Bu eğitim öğretim yılında kapasitesinin yarısından fazla öğrenci almamaya karar veren okulda, sınırlı sayıda kalan kontenjan için ise avantajlı fiyatlarla kayıtlar devam ediyor. Okulda, yüz yüze eğitimin ilk gününden başlayarak süre gelen salgına karşı alınan önlemler de dikkatlerden kaçmadı.

DEZENFEKSİYON TÜNELİ

Okulun kapısında ateşleri ölçülen öğrenciler, kendilerine sağlanan el dezenfektanlarını kullandıktan sonra Kokpit Koleji’nin üretmiş olduğu dezenfeksiyon tünelinden geçerek okula giriş yapıyor. Ayrıca okulunun tüm sınıfları uzman görevli tarafından periyodik olarak dezenfekte ediliyor. Okul yönetimi ayrıca öğrencilere özel olarak yaptırdığı yıkanabilir maskeleri dağıtmış durumda.

DOĞRU BESLENME

Kokpit Koleji, pandemi nedeniyle sadece hijyen koşullarını sağlamakla yetinmiyor. Sınıflarda öğrenci sayısı standardına uyularak, sosyal mesafe gözetilerek, her sıraya bir öğrenci oturtuluyor. Pandemi nedeniyle okul yönetiminin en çok üzerinde durduğu konulardan biri de bağışıklık sistemini güçlendirmek. Salgınla mücadele edebilmenin ilk koşulunun ‘güçlü bağışıklık sistemi’ olduğunu bilen, bunun için de doğru beslenmenin şart olduğuna inanan okul yönetimi bu konuda da tüm hazırlıklarını tamamladı. Okulda diyetisyen ve uzman ekibin katkılarıyla bağışıklık sistemini güçlendirecek besinlere ağırlık veriliyor.

ÜRETEN OKUL

Üretkenliği sayesinde Türkiye’deki meslek lisesi kavramını değiştirerek bu kavrama yepyeni bir açılım getiren kurum, kurulduğundan bu yana insansız hava araçları (İHA) adına yaptığı çalışmalarla da kendinden söz ettiriyor. Bu çalışmalar kapsamında Kokpit Koleji son olarak kendi tarımsal ilaçlama Droneunu üretmiş bulunuyor.

UÇAK BAKIM BÖLÜMÜ

Minik Kanatlar Anasınıfı, Küçük Kanatlar İlkokulu, Genç Kanatlar Ortaokulu ile lise düzeyinde Sivil Havacılık ve Tasarım Teknolojileri bölümlerini bünyesinde barındıran Kokpit Koleji’ne son olarak ‘Uçak Bakım Bölümü’ de eklenmişti. Kokpit Koleji’nden mezun olan bir öğrenci, bu bölüm sayesinde uçak bakım teknisyen yardımcısı olarak işe girebiliyor. Bu bölüm mezunları 3 yıl çalıştıktan sonra uçak bakım teknisyeni olabiliyor. Uçak bakım bölümünü bitiren bir öğrenci üniversitelerin makine, mekatronik, enerji sistemleri ve otomotiv mühendisliği bölümlerine MTOK kontenjanı sayesinde çok daha kolay girebiliyor.

KOCAELİ KOKPİT İLETİŞİM

Barbaros Mah. Mahmut Çavuş Cad.

No:13 Başiskele, KOCAELİ

MAİL: [email protected]

TEL: +90 262 41 434 41

04 Eyl 2020 - 10:01 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler