Kocaelililerin üzerine zehir yağacak! Sakın yağmur altında kalmayın

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Hüseyin Toros; İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Eskişehir’de yaşayan vatandaşları uyardı. Toros, Tuzla’da meydana gelen yangında yayılan kimyasalın bu illere kadar yayıldığını ve yarın yağacak olan sağanak yağışla, bu zehrin yere ineceğini belirtti

Kocaelililerin üzerine zehir yağacak! Sakın yağmur altında kalmayın
Haber albümü için resme tıklayın

Hemen yanı başımızda, İstanbulTuzla’da dün meydana gelen yangında havaya salınan kimyasallar, ilimiz sınırlarını aştı, Eskişehir’e kadar ulaştı. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Hüseyin Toros, kimyasalların İstanbul’un yanı sıra Kocaeli, Sakarya ve Eskişehir sınırlarına kadar ulaştığını dile getirerek “Batılı bir rüzgar hakim, İzmit bölgesi ve daha sonra da ormanlık bölgeler üzerinde hareket ediyor çıkan duman. Bölgede cuma günü yağış bekleniyor. Atmosferde asılı kalan parçacıklar yağışla beraber o bölgelerde yer yüzüne düşecekler. Cuma günü yağan yağmurda o bölgede mümkün mertebe yağmur altında kalmamak son derece önemli” şeklinde konuştu.

MÜMKÜNSE TERK ETMELERİ GEREKİYOR

Toros, dumanla birlikte havaya yayılan kimyasal parçacıkların insan sağlığını tehdit ettiğini belirterek cuma günü bölgede yağacak olan yağmurlarla bu kimyasalların yer yüzüne ineceğini belirti. Tuzla’da meydana gelen yangın ve patlama ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Hüseyin Toros, “Yangının nereden çıktığı ve yanan maddenin ne olduğu son derece önemli. Yanan kimyasal, zaten endüstri bölgesinde kimya içerikli bir fabrika olduğunu anlıyoruz. Yangından çıkan bu parçacıklar, gazlar insan sağlığına son derece zararlı. Bu tür yangınlarda asla ‘duman altı’ dediğimiz yani yangından çıkan dumanların olduğu bölgede insanların öncelikle pencerelerini kapatmaları, mümkünse o bölgeyi terk etmeleri gerekiyor” dedi.

ÖNEMLİ HASTALIKLARA SEBEP OLABİLİR

Toros, “Yangının çok büyük olması sebebiyle çok fazla parçacık atmosfere salınıyor. Bu soluduğumuz parçacıklar, bizim solum sistemimizle vücudumuza rahat bir şekilde girerek, başta solunum sistemi olmak üzere, kap damar, beyne kadar varan hastalıklara sebep olabiliyor. Son derece önemli ve mümkün mertebe bu tür yangın olan bölgelerden uzak durmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İZMİT BÖLGESİ VE ORMANLIK BÖLGELER

Hüseyin Toros, “Batılı bir rüzgar hakim, İzmit bölgesi ve daha sonra da ormanlık bölgeler üzerinde hareket ediyor çıkan duman. Bölgede cuma günü yağış bekleniyor. Atmosferde asılı kalan parçacıklar yağışla beraber o bölgelerde yer yüzüne düşecekler. Cuma günü yağan yağmurda o bölgede mümkün mertebe yağmur altında kalmamak son derece önemli. Atmosferdeki kalıntılar insan sağlığı için zararlı olabilir” diye konuştu.

19 Eyl 2019 - 10:09 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Sema - Peki yağan yağmur tarlada bahçede olan sebze meyva ların üstüne yağacak sonra bunlar toplanıp satılacak tüketilecek bunun için gerekli önlem nasıl alınacak acaba

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 10:09


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler