Kocaeli’deki o sahillerde ölümcül tehlike!

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde yer alan birbirinden güzel sahilleri, hafta sonlarını ya da yaz tatillerini değerlendirmek isteyen vatandaşlar için bir şans ancak bu sahillerde ölümcül bir tehlike var: Rip akıntı… Uzmanlar, bu akıntıya yakalanılmaması için ya da yakalandıktan sonra neler yapılması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu

Yaza girdik, deniz sezonu başladı derken; sık sık yağan yağmur; vatandaşların hevesini kursağında bıraktı. Hem Marmara hem de Karadeniz’e kıyısı olan Kocaeli, sıcak ama yağışlı havada, denize hasret kaldı. Ve beklenen, bu hasreti giderecek açıklama Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğünden geldi. Yağmur, yarın ve cuma günü de sürecek olan yağmur, hafta sonu itibariyle yerini güneşli ve oldukça sıcak bir havaya bırakacak. Güneş, uzun bir süre kenti terk etmeyecek. Sıcaklık 22 Haziran Cumartesi günü 31, 23 Haziran Pazar günü 32 dereceye çıkacak. Sıcaklık ilerleyen günlerde de artmaya devam edecek.

Bu haber sonrası hafta sonunu Kandırasahillerinde geçirmek isteyenler, uzmanlar tarafından uyarıldı. Uzmanlar, Karadeniz sahillerindeki rip akıntı gerçeğine dikkat çekerek, en iyi yüzücülerin dahi boğulmasına neden olan bu ölümcül tehlikeye karşı dikkatli olunmasını istedi. Belirtilen yerler geçilmediği sürece, rip akıntı tehlike olmaktan çıkıyor. Rip akıntıya kapılanların ise kurtulması mümkün, bununla ilgili de uzmanların önerileri var…

Kandıra’nın birbirinden eşsiz plajları var, Kocaeli için bu bir şans ancak bu plajların tehlikeli bir yönü de bulunuyor. O tehlike defalarca yazıp çizdiğimiz ve yaşanacak yoğunluktan dolayı tekrar hatırlatmakta fayda gördüğümüz “Rip akıntı…” Sadece Karadeniz sahillerinde görülen ve yüzmeyi çok iyi bilenlerin dahi boğulmasına ya da boğulma tehlikesi yaşamasına neden olan bu akıntıdan kurtulmak mümkün.

Bu akıntı Karadeniz’in birçok sahilinde kuvvetli rüzgarın etkisiyle meydana geliyor. Eğer çeken akıntıya kapılmışsanız, önce sakin olmak gerekiyor. İnsanı dibe çekmeyen bu akıntı, sahilden açığa sürüklüyor. Uzmanlar, bu akıntıdan kurtulmanın mümkün olduğunu ve neler yapılması gerektiğini şöyle aktarıyor: “Sahile doğru yüzerek yorulmamalı. Akıntıya kapılanlar, akıntının kendisini götürmesine bir süre izin vermeli. Akıntı zayıfladığında sahile doğru değil akıntının sağ veya solun doğru kıyıya paralel yüzülmeli. Boğulma riski altında olduğunuzda su üstünde kalmaya çalışın ve elinizi kaldırarak yardım isteyiniz.”

Her ne kadar bu akıntıdan kurtulmak mümkün görünse de işi şansa bırakmamak gerekiyor. “Çok iyi yüzme biliyorum, bir şey olmaz” demeyin. Bu akıntının en iyi yüzücüleri dahi canından ettiğini unutmayın. Denizde, yüzülebilir olarak ayrılan bölümün dışına çıkmayın. Tatil keyfiniz, acıya dönüşmesin.

19 Haz 2019 - 15:00 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Ersoy Kandemir - Kocaeli Valiliği bu bölgede kaç ambulansın olduğu hangi noktalarda olduğu ile ilgili Bilgi vermeli,Kandıra Devlet Hastanesi haricinde 24 saat hizmet veren başka kurum var mı,mesela Kandıra Kaymakamlığı halkımıza açıklama yapmalı bu konularda!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Haziran 15:00


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler