Kocaeli’deki o firmalara ceza yağdı!

Gelir İdaresi Başkanlığı Kocaeli Vergi Dairesi, Kocaeli’de faaliyet gösteren ve vergisini ödemeyen firmalara ceza yağdırdı

Kocaeli’deki o firmalara ceza yağdı!
Kocaeli’deki o firmalara ceza yağdı!
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Gelir İdaresi Başkanlığınca Kocaeli’de faaliyet gösteren ve vergisini ödemeyen firmalara ceza yağdı. Kocaeli Vergi Dairesi tarafından yayınlanan ilanda kentimizde faaliyet gösteren fakat vergi borçlarını ödemeyen firmalar ve bu firmalara kesilen cezalar da yer aldı. İlanda, “Ekli listede Ünvanları, Adı-Soyadları ve Vergi Numaraları yazılan mükellefler adına dairemizce düzenlenen Vergi Ceza İhbarnameleri , 213 sayılı Vergi Usul Kanunun 99. maddesince posta ile bilinen en son adreslerine gönderilmiş, ayrıca Vergi Dairesi Kanalı ile araştırılmalarına rağmen adreslerinde bulunamadıklarından 213 sayılı Vergi Usul Kanunun 103. ve 104 maddelerinde gereğince tebliğ yapılması zarureti doğmuştur.

5035 sayılı kanunun 1. maddesi ile değişik 213 sayılı Vergi Usul Kanunun 103.104. maddeleri gereğince iş bu ilan aynı kanunun 105. maddesine göre adı geçen mükelleflerin ilan tarihinden itibaren 1 (bir) ay içinde dairemize bizzat veya bilvekale müracaat etmeleri veya taahhütlü mektup veya telgraflı adreslerini bildirmeleri halinde kendilerine kayıtlı resmi tebliğ yapılacağı, aksi halde aynı kanunun 106. maddesinde bu cetvelin ilan tarihinin takip eden 1 (bir) ayın sonunda tebliğin yapılmış sayılacağı hususunu ilan olunur” ifadeleri yer aldı.

27 Nis 2019 - 11:52 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler