Kocaeli’deki dev fabrikayı Norveçliler aldı!

Norveç merkezli Protan, Türkiye’nin önde gelen çatı yalıtımı ve membran tedarikçisi şirketlerden Multiplan’ı satın aldı. Satış rakamı hakkında ise bir açıklama yapılmadı

Kamil Koç’un Almanlara satılmasının ardından Gebze’de faaliyet yürüten köklü bir firma daha el değiştirdi. İnşaat membran (binaların suyla temas halindeki bölgelerinde yalıtım amaçlı olarak kullanılan malzemenin genel adı) teknolojisinde dünyanın en büyüklerinden olan Norveçli Protan, Türkiye’nin önde gelen çatı yalıtımı ve membran tedarikçisi Multiplan’ı satın aldı.

Gebze’de faaliyet gösteren Multiplan fabrikasıyla PVC (Poli Vinil Clorür) ve TPO (Termoplastik Poliolefin) çatı ve tünel membranı üretiyor.

Protan Grubu CEO’su Erik Øyn, satın almaya ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Multiplan’ın varlıklarını, üretim makinelerini ve teknik bilgisini satın alarak yeni pazarlara ve daha da büyümek için daha yüksek üretim kapasitesine erişmek amacıyla Protan Multiplan adında yeni bir şirket kurduk. Norveç’te aralıksız bir güçle üretime devam edeceğiz; büyümeye devam edebilmek ve uluslararası pazarlarda iş teslim kapasitemizi sağlamak için daha fazla üretim kapasitesine ihtiyacımız var. Türkiye’de üretim sayesinde dünya çapındaki hem halihazırda ürünlerimizi sattığımız pazarlara hem de yüksek potansiyeli bulunan yeni pazarlara yakınlık elde ediyoruz.”

Bu satın alma işleminde PwC Türkiye, Protan’ın finansal ve hukuki danışmanı olarak görev aldı.

15 ÜLKEDE 800 ÇALIŞANI VAR

Polonya, İsveç, İngiltere, Almanya, Danimarka, Finlandiya, İspanya, Litvanya ve Macaristan’da bağlı ortaklıkları bulunan Protan Grubu’nun 2018’deki hasılatı 170 milyon Euro ve faiz öncesi kârı 9 milyon euro olarak açıklanmıştı.

KAYNAK: GAZETE DUVAR

22 Ağu 2019 - 11:43 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler