Kocaeli’de sokak, bugün onların!

İçişleri Bakanlığı’nın 8 Mayıs saat 24.00 ve 10 Mayıs saat 24.00 arasında ilan ettiği sokağa çıkma yasağı devam ederken, sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş ve üstü vatandaşlar İzmit’te ilk kez sokağa çıktı

Kocaeli’de sokak, bugün onların!
Kocaeli’de sokak, bugün onların!
+22
Haber albümü için resme tıklayın

Sokağa çıkma kısıtlamaları 4 saatliğine kaldırılan 65 yaş üstü vatandaşlar, termometrelerin 21 dereceyi gösterdiği Kocaeli’de güneşli havanın tadını çıkartıyor

Korona virüs nedeniyle sokağa çıkmalarına kısıtlama getirilen 65 yaş ve üstü vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması saat 11.00 itibariyle kaldırıldı. Kocaeli’de de sokağa çıka kısıtlaması 4 saatliğine kaldırılan vatandaşlar, dışarı çıkararak güneşli havanın tadını çıkarttı. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle boş kalan sokakları dolduran 65 yaş üstü vatandaşlar sosyal mesafe kurallarına uyarak bisikletle gezip, banklarda oturup yürüyüş yaparak güneşli havanın tadını çıkartıyor. Polis ekipleri de vatandaşların yoğunluk oluşturduğu bölgelerde devriye atarak sosyal mesafe kurallarına uyulması konusunda uyarıda bulunuyor.

“COVİD 19 CEZAEVİNDEN ÇIKTIK”

Sokağa çıkarak iznini yürüyüş yaparak değerlendiren Mehmet Ağaç isimli vatandaş, “Evden çıktım buraya kadar geldim. Yürüyüş yapacağım. Çanta da aldım markete gideriz diye ama kapalıymış. Bugüne özel marketlerin açılması gerekiyordu. Bugün bizim için farklılık oldu. İnsan cezaevinden sınırlı bir izin verilmiş de dışarı çıkmış gibi hissediyor. Covid 19 cezaevinden çıktık. Hazırlıklı çıktım kolonyam falan yanımda” dedi.

“HÜRRİYETİMİZE KAVUŞTUK”

Sokağa çıkan 80 yaşındaki İsmet Kırlı da evde sıkıldığını belirterek, “Hürriyetimize kavuştuk. Geziyoruz. Evde Kur'an okuyup, namaz kılıp dolaşıyorduk. Evden olunca sıkılıyorduk. Birdenbire kafese girince sıkılıyor insan. Yürüyüş yapıyoruz şimdi” diye konuştu.

“BİRAZ BU İZİNLERİ ARTIRSINLAR DA YÜRÜYÜŞ YAPALIM”

83 yaşındaki Fatma Turgut ise 3 aydır evden çıkmadığını belirterek, “3 aydır evden çıkmıyorum. Artık ayaklarım tutmuyor. Bugün buraya kadar zor geldim. Evde sürekli yemek yapıp yattık. Başka bir şey yapamadık. Ayaklarım tutmuyor, yürüyemiyorum. Evde tutulduk. Bugün hava iyi geldi. Yarın tekrar yine aynısı olacak. Bizim sağlığımız için bunlar yapılıyor ama bu izinler biraz daha fazla olsun. Biraz bu izinleri arttırsınlar da yürüyüş yapalım” şeklinde konuştu.

Saat 11.00-15.00 arasında sokağa çıkabilen yaşlı vatandaşların maskelerini taktığı görüldü. 65 yaş ve üstü vatandaşlar, Yürüyüş Yolu ve Fethiye Caddesi’ni doldurdu. 65 yaş ve üstü vatandaşlar maskelerini takmayı unutmasa da kimileri sosyal mesafe kuralını ihlal etti.

10 May 2020 - 12:13 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

mrt - 65 yaş üstü zaten hep dışardaki gidin bankaların önüne sabah hepsi orda ne izniymis.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Mayıs 12:13


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler