Kocaeli’de, penguenlere çipli takip!

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan hayvanat bahçesinde dünyaya gelen penguenler, ilk 5 aylarının ardından takılan çip ile sürekli takip ediliyor

Kocaeli’de, penguenlere çipli takip!
Kocaeli’de, penguenlere çipli takip!
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde 250’nin üzerinde türden 3 binin üzerinde hayvan nüfusuna ev sahipliği yapan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda dünyaya gözlerini açan penguenler ilk 5 aylık dönemlerini tamamladıktan sonra çip ile takip ediliyor. 80 dönümlük alanda kendilerine özgü inşa edilen bölümde yaşamlarını sürdüren Afrika Gözlüklü Penguenlere veteriner hekim tarafından kanat bandı ve deri altı mikroçip uygulaması yapılıyor.

"UZAKTAN İZLEYİP, HANGİ ANNE VE BABADAN DOĞDUĞUNU BİLİYORUZ"

Mikroçip uygulamasıyla ilgili açıklama yapan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı veteriner hekimi Hilal Akbaş, "Temmuz ayı sonunda yumurta yapmaya başlayan penguenlerimiz 35-40 gün süren kuluçka döneminden sonra yavrularını çıkardılar ve yavrularımı 5 ayını sağlıklı bir şekilde tamamladılar. Bundan sonra artık kendi başlarına hayatlarını idame ettirebilecek yetideler. Bizde onları tanıyabilmek, kim kimin yavrusu, hangi anne ve babadan doğduklarını bilmek için onlara bir numara veriyoruz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için ilk 5 ayını doldurmuş olmamız gerekiyor. Taktığımız kanat bandı onları uzaktan izleyip, takip etmemize yararken, kanat bandına herhangi bir durumda bir şey olması halinde hayvanı tanıyabilmemiz için de onlara deri altı mikroçip uygulaması yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

23 Şub 2020 - 11:09 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler