Kocaeli’de kaç Suriyeli var?

İl Göç Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un Başkanlığı'nda gerçekleşti.

Karamürsel Alp Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilay Coşgun, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu ve Kamu Kurum Müdürleri katıldı.

56 BİN 882 SURİYELİ

Vali Aksoy, toplantı öncesi yapmış olduğu konuşmalarında; “Değerli katılımcılar, İl Göç Koordinasyon kurulu toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Güney sınırında Suriye’de yaşanan sorunlar nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kalan Suriyeli insanlar Türkiye’nin her bölgesinde olduğu gibi Kocaeli’nde de yaşamaya devam ediyor. Bugün itibariyle baktığımızda Kocaeli’de 56 bin 882 Suriye kökenli insan yaşamaktadır. Bugün toplantımızda mevcut durumu tekrar gözden geçirmek, yapılacak çalışmalarda kurumlar arasındaki koordinasyonu ve iş birliğini daha üst noktalara taşımak, bundan sonraki yol haritamızı ortaya koymak için bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. “ dedi. İl Göç İdaresi Müdürünün  konu ile ilgili gerçekleştirdiği sunumun ardından  ilimizde bulunan göçmenler ile ilgili koordinasyon gerektiren hususlar görüşülerek, değerlendirmeler yapıldı.

22 Eki 2019 - 19:46 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler