Kocaeli’de işçiler test istiyor

"Hükümet normalleşme diyor, patronlar bütün topu işçinin üzerine yıkıyor. Onların önlem anlayışı bu."

Ford’da çalışan bir işçi Evrensel Gazetesi’ne yazdığı mesajda işçilerin isteklerini şu sözlerle dile getirdi: “Hükümet her gün açıklamaları ile pandeminin yükünü vatandaşın sırtına yıkarken Ford Otosan da işçisinin üzerine yıkma derdinde.

Bizlerin sağlığını düşündüklerini iddia edenler sürekli olarak baskı yoluyla bunu uygulamaya çalışıyor. Mola alanlarında işaretli bölgeler dışında arada sosyal mesafe olsa dahi yer bulamayıp duran herkesin ismini alıyor, disipline gönderiyorlar. Mola alanları yetersiz kalıyor, mola diye bir şey yok, ayakta kalıyoruz. Yemekhaneye giriş çıkışta maskeler çıkıyor sosyal mesafe ortadan kalkıyor. Atölyeler içinde, lavabolarda uygulanan sosyal mesafe, yemekhane lavabolarında uygulanmıyor. Sürekli olarak uyarı ve tehditler geliyor. Öyle ki kişisel hijyen, güvenli yerim uygulamasının kullanımı, sağlık anketine yanlış cevap verme, tanımsız alanda sigara içmeye kadar her şey uyarı, disiplin, kınama suçu sayılabiliyor.

Soruyoruz mesele bizim sağlığımız ise neden eğitim yapmak, gerekli düzenlemeleri yapmak yerine ilk akıllarına gelen baskı ve tehdit yoluyla bunu benimsetmeye çalışmak oluyor? Hatta Haydar Bey canlı yayınında nişan yapan bir çalışanın Kovid-19 testinin pozitif çıktığını, ailesi ve arkadaşlarını tehlikeye attığı için bir daha fabrikaya almayacağını söyledi. Hükümet normalleşme diyor, patronlar bütün topu işçinin üzerine yıkıyor. İşçisinin sağlığını bu kadar düşünüyorsa bu testleri neden yaptırmıyor? İnsanları neden işsiz kalmakla korkutuyor?

Demek ki virüs bahane kolayca işten atma şahane. Fabrika ortamında söz konusu temassa ister istemez birçok yerde temas ediliyor, örneğin yemekte tepsi alırken hepimiz peş peşe tepsi alıyoruz ve bazen birimizin dokunduğunu ötekimiz alıyoruz, kapıları açmak için ellerimizle temas ediyoruz, bizden önceki birileri temas ediyor ve sürekli ellerimizi dezenfekte edebilecek zamanı bulamıyoruz. Yönetimin esas hedefi üretimi arttırmak ve üretimi aksatacak her şeye karşı baskıyı artırarak herkesi sindirmek. Onların önlem anlayışı bu. Hatta fabrikaya devlet tarafından denetlemeye gelindiği zaman her şey nizami gösteriliyor, onlar gidince aynı curcuna devam ediyor.

Bizleri sosyal mesafe konusunda uyaranlar, kendilerine gelince hiç mesafeye uymuyor, maskesiz dolaşan yöneticiler bile var içlerinde. Önemli olan hem üretim hem sağlıksa, biraz da bize sorup danışsınlar. Her şeyde eğitim verenler bu konuda inatla eğitim vermekten kaçınıyor. Yazılı olarak anket düzenlemeli, çekinmeden kendimizi ifade edeceğimiz bir ortam oluşturulmalı. Bizler çalışıyoruz, bizler çok daha iyi biliyoruz neye ihtiyacımız olduğunu.

Bizlerin daha kötü baskı altında ve koşullarda çalışmaya değil birlikte hareket etmeye ihtiyacımız var.”

EVRENSEL GAZETESİ

16 Haz 2020 - 10:11 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Neco - Kocaelide en güzel salgın hastalıkla ilgili önlemleri Ford otosan fabrika yönetimi alıyor.Bu kadar ekmek yediğin yeri kötüleme ,şirket içinde uygulanan kurallar bizlerim sağlıklı bir şekilde yaşamamız için.Bu urada test yaptırmak istiyorsan ,devlet hastaneleri yapıyor,ücretsiz .

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Haziran 10:11
01

mücahid - gidin hastaneye yaptırın tutan mı var ben anlamıyorum arkadaş ya. patronun hastanesi mi var

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Haziran 10:11


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler