Kocaeli'ye yağacak zehirle ilgili, Büyükşehir’den garip açıklama!

İstanbul Tuzla’da çıkan yangında havaya karışan kimyasallar, yarın Kocaelililerin üzerine yağacak. Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin ne gibi önlemler alacağı merak ediliyordu ki Büyükşehir’den garip bir hareket geldi, Büyükşehir, sadece çalışanlarını uyardı

İstanbul Tuzla’da dün meydana gelen yangında havaya salınan kimyasallar, Eskişehir’e kadar ulaştı. Kocaeli Valiliği’nden konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmaması dikkat çekerken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ise sadece personellerine açıklama yaptı. Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde meydana gelen kimya fabrikası yangını sonucu hava yayılan kimyasalların Kocaeli, Sakarya ve Eskişehir bölgelerine yayıldığı belirtilmişti. Cuma günü Kocaeli’de beklenen yağış sebebiyle havada biriken kimyasalların yeryüzüne inmesi büyük tehlike oluşturuyor. Kimyasalların riski hakkında Honda Fabrikası ve Pirelli Fabrikası’nın çalışanlarına yönelik uyarısından sonra bir uyarı da Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden geldi.

“DEĞERLİ ÇALIŞANLARIMIZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı, Güvenliği ve Çevre Departmanı personellerine açık alanlarda bulunmamaları konusunda uyarıda bulundu. Büyükşehir tarafından yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: “Değerli Çalışanlarımız; Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde bir kimya fabrikasında dün (18/09/2019) yangın çıkmıştır. Yangının bir kimya fabrikasında olmasından dolayı çevreye zehirli nitelikte gazlar yaydığı haberlerde belirtilmektedir. Tedbir amaçlı mümkün mertebe açık alanlarda bulunmamanızı ve yarın (Cuma günü) yağması beklenen yağmurdan kaçınmanızı tavsiye ediyoruz.”

Bugün saat 17.00'de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, makamında Kocaeli de gündeme yönelik bir basın açıklaması gerçekleştirecek. Bu toplantıda yaşanan duruma ilişkin açıklama yapilmasi bekleniyor.

19 Eyl 2019 - 13:36 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Bb - Biz yağmurdan kaçtık diyelim yuvacık barajından evimize gelen suyu ne yapacağız madem bu kadar tehlike saçacak bir fabrikaydı yağmurdan kaçın uyarısı yapacağınıza şimdiye kadar önlem alsaydınız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 13:36
03

Bb - Biz yağmurdan kaçtık diyelim yuvacık barajından evimize gelen suyu ne yapacağız madem bu kadar tehlike saçacak bir fabrikaydı yağmurdan kaçın uyarısı yapacağınıza şimdiye kadar önlem alsaydınız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 13:36
01

Efe - Bir tek calisanlar yasiyor cunku kocaelide okula gonderdigimiz el kadar bebelere nasil anlatacagiz durumu onlari nasil koruyacagiz madem bu kadar tehlikeli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Eylül 13:36


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler