Kocaeli, kışın son ayına nasıl girecek?

Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğünün 5 günlük hava tahmin raporunun yanı sıra, uzun vadeli tahminlere bakıldığında Kocaeli, şubat ayına karsız girecek… NTV kaynaklı 15 günlük hava tahmin raporunda ise şubat ayının ilk haftasında kar fırtınası da var, güneş de…

Kocaeli, kışın son ayına nasıl girecek?
Kocaeli, kışın son ayına nasıl girecek?
Haber albümü için resme tıklayın

Mevsimler birbirine girmiş durumda. Son yıllarda kışın ortasında baharı, baharın ortasında kışı yaşıyor ülke… Kocaeli’de geçtiğimiz yıl kış ayının son ayı olan şubat, bahar havasında; ilkbaharın ikinci ayı olan nisanın sonları ise kış havasında geçmişti. 23 Nisan 2017 tarihinde, Kocaeli’nin yüksek kesimlerine resmen kar yağmış, kar kalınlığının 30 santimetreyi geçtiği görülmüştü.

Geçen kış aralık ayının sonlarında başlayan ve ocak ayında sıklıkla gerçekleşen kar yağışı, bu sene aynı mevsimde yüksek kesimler haricinde etkili olmadı. Ocak ayının sonlarına geldiğimiz şu günlerde yapılan tahminlerde de etkili bir kar yağışı beklenmiyor. Kocaeli’nin şubat ayına da kar yağışı olmadan ve güneşli bir havada gireceği tahmin ediliyor. Şubat ve mart ayı, geçtiğimiz yılki kış ayı ile benzerlik gösterirse bu kış mevsiminde Kocaeli, kar yağışını göremeden ilkbaharı yaşamaya başlayacak.

Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğünün 5 günlük hava tahmin raporu ve sonrasında genel müdürlüğün uzun vadeli raporuna göz attığımızda Kocaeli’de etkili bir kar yağışı beklenmiyor. Hafta sonu itibari ile ise havanın açacağı belirtiliyor.

Rapora göre bugün kentimizde hafif kar yağışı bekleniyor. Bu yağış, kısa sürelerde de olsa zaman zaman kendini gösteriyor. Sıcaklık bugün en düşük eksi 1, en yüksek 4 derece civarında.

Kar yağışı yarın yerini karla karışık yağmura bırakacak. 26 Ocak Cuma günü sıcaklık en düşük 1, en yüksek 6 derece olacak.

27 Ocak Cumartesi günü, puslu başlayacak, sonrasında güneşli ve bulutlu geçecek bir hava hakim olacak. En düşük sıcaklık 1, en yüksek sıcaklık 7 derece seviyesinde seyredecek.

28 Ocak Pazar günü puslu başlayacak sonrasında güneşin etkili olacağı bir hava var. En düşük sıcaklık 2, en yüksek sıcaklık 9 derece.

29 Ocak Pazartesi günü puslu başlayacak olan hava sonrasında yerini yine güneşe bırakacak ve sıcaklık en düşük 3, en yüksek 10 derece olacak.

30 Ocak Salı günü de benzer durum var. Sıcaklıktaki yükseliş de sürecek. En düşük sıcaklık 4, en yüksek sıcaklık 13 derece seviyesinde seyredecek.

Meteorolojinin uzun vadeli tahminlerinde 31 Ocak Çarşamba ve 1 Şubat Perşembe günleriyle ilgili tahminler mevcut. Sıcaklık açıklanmasa da bu 2 günde havanın açık ve güneşli olması bekleniyor.

Diğer yandan NTV ve benzeri kaynakların 15 günlük hava tahmin raporlarına bakıldığında, 31 Ocak Çarşamba günü sıcaklığın en düşük 2, en yüksek 13; 1 Şubat Perşembe günü en düşük 6, en yüksek 15 derece olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklığın 2 Şubat Cuma günü de ilkbahar havasında olması, sonrasında ise düşmesi ön görülüyor. Cuma günü hava bulutlu, en düşük sıcaklığın 4, en yüksek sıcaklığın 14 derece seviyesinde seyredeceği belirtiliyor. NTV kaynaklı tahmin raporunda şubatın ilk haftasında kar yağışı görülüyor ancak yine çok etkili değil. 3 Şubat Cumartesi günü karla karışık yağmur, 4 Şubat Pazar günü sağanak yağmur, 5 Şubat Pazartesi günü yağmur, 6 Şubat Salı günü karla karışık yağmur, 7 Şubat Çarşamba günü kar fırtınası ve 8 Şubat Perşembe günü güneş beklentisi var. Sıcaklık ise bu süreçte 5-7 derece seviyesinde seyrediyor. Güneşle birlikte 12 dereceye çıkıyor. 

GÖRSELİ BÜYÜTMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYIN

25 Oca 2018 - 13:17 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler