Kocaeli'den Diyarbakır'a giden bürokratlarla ilgili iddialara yalanlama!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne atanan bürokratlardan Mehmet Kesen’in daire başkanlığından uzmanlığa düşürüldüğü, Ahmet Karadağ’ın ise istifasının istendiği ileri sürüldü ancak Kesen’in görevini sürdürdüğü, Karadağ’ın da görevini sürdüreceğini söylediği görüldü

Kocaeli'den Diyarbakır'a giden bürokratlarla ilgili iddialara yalanlama!
Kocaeli'den Diyarbakır'a giden bürokratlarla ilgili iddialara yalanlama!
Haber albümü için resme tıklayın

Terör örgütlerine yardım ve destek verdiği gerekçesiyle 28 belediyeye kayyum atanmış, kayyum atanan illerden biri de Diyarbakır olmuştu. 25 Ekim 2016 akşamı Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak gözaltına alınmış, 5 gün sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Kışanak’ın yerine kasım 2016’da kayyum ataması yapılmış, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın Diyarbakır Valisi olduğu dönemde Vali Yardımcısı olarak görev yapan Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla, kayyum olarak belediye başkanlığı yapmakla görevlendirilmişti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na da İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyuma destek olma görevi verilmişti. Ve bu görevlendirme sonrası kardeş şehir de ilan edilen Diyarbakır’a Kocaeli’den iki bürokrat atanmıştı. Bir süre vekaleten Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görevlendirilen Mehmet Kesen ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı olarak görevlendirilmişti.

Cumali Atilla, bölgede sevilen ve dürüstlüğü ile tanınan, çetrefilli işlere adı hiç bulaşmamış bir isim. Böyle bir ismin çetrefilli hiçbir işe müsaade etmeyeceği de malumunuz. İste bu ismin Kocaeli’den Diyarbakır’a atanan bürokratlardan Mehmet Kesen’i daire başkanlığından uzmanlığa düşürdüğü Ahmet Karadağ’ın ise istifasını istediği iddiası hızla yayıldı. Diyarbakırlı gazeteci Şaban Kalafat sosyal medya hesabında “Diyarbakır-Kocaeli'nin kardeş şehir olması hasebiyle Kayyum Başkanın Kocaeli'den transfer ettiği genel sekreter başta tüm bürokratları geri gönderildi” iddiasında bulundu.

Gazetemize de konuşan Kalafat, Diyarbakırlılar Cumali Atilla Bey’i, Efkan Ala’nın Valiliği döneminden bu yana tanırlar. O dönem Vali Yardımcısı idi. Görevini layıkıyla yapan, dürüst, adı hiç çetrefilli işlere karışmamış biriydi. Hala da öyle. Kocaeli’den gelen tüm bürokratları görevden alıp geri gönderdiği iddia ediliyor” ifadelerini sarf etti.

Ancak telefonla ulaştığımız Mehmet Kesen, daire başkanlığı görevinden alınıp statüsünün uzmanlığa düşürüldüğü iddialarını yalanladı, görevinin başında olduğunu söyledi. Ahmet Karadağ ise Kocaeli’de hakkında yazılan bir yazıdan kaynaklı tüm Diyarbakır yerel basının bunu baz alarak hakkında ağır yazılar kaleme aldığını belirterek 2 gün önce yazılı bir açıklama yaptı. Karadağ’ın açıklamasının sonunda Diyarbakırlılara hizmet etmeye devam edeceği ifadesi yer aldı. Ancak Karadağ’ın istifasının isteneceğine dair iddialar sürüyor. 

17 Kas 2017 - 11:21 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler