Kocaeli'deki o fabrikada gece üretimi durduruldu!

Koranavirüs salgını nedeniyle bir süre üretime ara verdikten sonra tekrar faaliyete geçen Hyundai Assan Kocaeli Fabrikası’nda bu kez de vardiya sayısı düştü, gece üretimi durduruldu, gece vardiyası olan işçilere 1 hafta izin verildi

Hyundai AssanKocaeli Fabrikası, koronavirüs salgını nedeniyle bir süre üretime ara vermiş, işçiler kısa çalışma ödeneğinden maaşlarını almıştı. Bir süre sonra ise üretime tekrar başlayan Hyundai, bu kez de vardiya sayısını düşürme kararı almıştı. Gece vardiyasının kaldırılacağının bir süredir konuşulduğu fabrikada, 3 olan vardiya sayısının, 2’ye düşürüleceği belirtilmişti. Temmuz ayı itibariyle başlayacağı söylenen bu uygulama ile ilgili net bir tarih verilmemişti. Temmuz ayının ilk haftasındaki bir tarih itibariyle 6 hafta yani ağustos ayının yarısına kadar 2 vardiya olarak üretime devam edileceği bildirilmişti. Her hafta bir grubun vardiyanın 2’ye düşmesi nedeniyle işe gitmeyeceği, işe gitmedikleri süredeki paralarının ise kısa çalışma ödeneğinden ödeneceği öğrenilmişti. Bu uygulama başladı. 1 Temmuz Çarşamba gecesi itibariyle vardiya sayısının düşürüldüğü, gece vardiyasının kalkması ile gece vardiyası olan işçilere 1 hafta izin verildiği öğrenildi.

05 Tem 2020 - 16:40 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler