Kocaeli'de şaka gibi olay! Yaptıkları yolu 1 ay sonra söktüler!

Dilovası’nın merkezinde yer alan Bağdat Caddesi’nde 1 ay önce tamamlanan ve Büyükşehir Belediyesinin “Özverili bir çalışma yapıldı” dediği asfalt ve kaldırım yenileme işi elde patladı! Kaldırımlar dökülmeye, asfalt dağılmaya başladı. Asfalt yetkililerce şimdi oda büyüklüğünde bölüm bölüm sökülüyor!

Kocaeli'de şaka gibi olay! Yaptıkları yolu 1 ay sonra söktüler!
Kocaeli'de şaka gibi olay! Yaptıkları yolu 1 ay sonra söktüler!
+7
Haber albümü için resme tıklayın

İktidar partisinin en çok övündüğü şeydir “Yol” yapmak… Bunu sıklıkla dillendirirler. Ama gelin görün ki o çok övündükleri “Yol”, Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde 1 ay gibi bir sürede dağıldı.

Kocaeli’nin kanser oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olmasında en etkili ilçedir Dilovası. Ağır sanayi, yerleşim yerleriyle iç içedir. Bu nedenle de ilçenin adı “Kanser Ovası”na çıkmıştır. Giriş ve çıkışı henüz olmayan bu ilçede gözle görülür tek hizmet ilçenin merkezi noktasındaki Bağdat Caddesi’nde yapılan çalışma idi. Ama gelin görün ki ihaleyi alan firma bu işi de bir hayli geciktirerek esnafı ve vatandaşları çileden çıkarmıştı. Eskiyen asfalt ve kaldırımlar sökülmüş, asfalt ve kaldırımların yenileme çalışması kasım ayının ortalarında tamamlanmıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 15 Kasım’da kendi web sitesinde de yayımladığı ve basına servis ettiği haberde, yapılan çalışmadan övgüyle söz ediyordu.

BÜYÜKŞEHİR: ÖZVERİLİ BİR ÇALIŞMA YAPILDI!

Bağdat Caddesi’nin, ilçe girişinde bulunan saat kulesinden belediye hizmet binası arasındaki 700 metrelik kısımda gerçekleştirilen yenileme çalışması kapsamında 3 bin metrekare granit kaldırım döşemesi ve 1400 metre uzunluğunda granit bordur imalatı yapılmış, çalışmanın olduğu 700 metrelik kısımda eski asfalt kaldırılarak yerine 650 ton asfalt serimi gerçekleştirilmişti. Büyükşehir, basına servis ettiği haberde “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri Bağdat Caddesi’nin yenilenmesinde özverili bir şekilde çalışma gerçekleştirdi. Eylül ayında başlayan çalışmalar, yeni yol çizgilerinin çizilmesiyle tamamlandı. Yapılan çalışmalarla Bağdat Caddesi modern bir görünüme kavuşmuş oldu” ifadelerini kullanmıştı.

TOLTAR: MODERN BİR CADDEYE KAVUŞACAK

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ise çalışmanın ikinci etabı başlarken “Umarım en kısa sürede bitirerek ana caddemiz güzel, modern bir caddeye kavuşmuş olacaktır. Ben şimdiden özellikle cadde üzerinde bulunan esnaflarımızdan ve mahalle halkımızdan çalışmalarda doğabilecek aksaklıklardan dolayı özür diliyor ve sabırlı olmalarını istiyorum. Güzel bir şeylerin oluşabilmesi için biraz sabırlı olmamız gerekiyor” demişti.

SONU HÜSRAN OLDU

Ama gelin görün ki kaldırım ve asfalt çalışmaları tamamlanan ve Büyükşehir’in gururla sunduğu o çalışmanın sonu hüsran oldu. Ali Toltar’ın sabır beklediği esnafın da sabrı taştı. Çünkü 1 ay önce atılan asfalt ve kaldırımlar dağılmaya başladı. İhaleyi alan ve muhalefetin yandaş olarak adlandırdığı firma şimdi dağılan yolu parça parça söküyor. Dağıldığı için sökülen yerlere ise muhtemelen yama asfalt yapılacak. Büyükşehir’in ciddi bir maliyetle yaptırdığı yenileme çalışmasının sonu hüsran olurken bitti diye rahat bir nefes alan esnafın ise başı tekrar ağrımaya başladı!

ETKİSİZ VE YETKİSİZ BAŞKAN

CHP Dilovası Belediye Başkan adayı Kemal Memiş ile birlikte caddeyi inceleyen CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bir türlü bitiremedikleri Bağdat Caddesi’ndeki çalışmayı sonunda tamamlayan, 3 ay kadar önce asfalt ve kaldırım çalışmasına girişen ve 1 ay önce bu çalışmayı da sonuçlandıran Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı yol dökülüyor. Esnaf 3-4 aydır boşuna çile çekmiş. Şimdi o çile tekrar başladı. 1 ay önce yaptırdıkları asfaltı şimdi oda büyüklüğünde bölüm bölüm söküyorlar. Kaldırımlar da kendi kendine sökülüyor. Yandaş müteahhide yaptırdıkları iş bu kadar oldu. Malum firmaya bu iş ne kadar bedelle verildi, sonuç neden böyle oldu? Ben çalışma devam ederken Ali Toltar’a, ‘Bakın bu böyle olmaz, esnaf mağdur, bitirin artık bu çalışmayı’ demiştim, o da ‘Bizim kontrolümüzde değil, kontrol edemiyoruz, bizim öyle bir şansımız yok, Büyükşehir bizi dinlemiyor’ cevabını vermişti. Hatta Dilovası Belediyesi Fen İşleri Müdürü ile Büyükşehir baya bir kapışmış, ‘Karışmayın işimize’ demişler. Bu Ali Toltar’ın etkisiz ve yetkisiz olduğunu gösteriyor. Koca ilçeye yaptıkları tek hizmet var onu da yapamadılar.”

BİR AY ÖNCE ÇEKİLEN FOTOĞRAF

Cadde, geçtiğimiz ay tamamlanan asfalt ve kaldırım çalışması sonrası bu hale gelmişti... 

CADDENİN ŞU ANKİ HALİ

CHP Dilovası İlçe Başkanı Keram Aydemir ve CHP Dilovası Belediye Başkan adayı Kemal Memiş, asfaltı dağılan caddeyi inceledi. 

23 Ara 2018 - 13:19 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Ersoy Kandemir - Adını yazmaktan aciz iğneci varsa iddian gider açarsın davanı kuduz gibi öteden havlamazsın artiz!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Aralık 13:19
04

Devletini seven - Sorsan biz telefon la tekke isuyla yani tüm kamuyla işbirliği içindeyiz diyorlar ne zamandan beri.en az on yıldır.bende toplantıdaydım.kamudaki üst düzeyle birlikteydi.geçen Tüysüzler mahallesinde de.yamalı yerleri yaptılar.çok güzel. İnsana hizmet.birde baktım iki gün sonra bir gürültü isu gelmiş komtle kaz yine asfalt.gevur ülkesinde bunları.göremezsiniz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Aralık 13:19
03

İğneyi kendine - Sen önce doktorluğunu düzgün yap ondan sonra sağa sola saldır kandemit

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Aralık 13:19
02

Ersoy Kandemir - Adını yazmaktan aciz iğneci varsa iddian gider açarsın davanı kuduz gibi öteden havlamazsın artiz!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Aralık 13:19
01

Ersoy Kandemir’den SAVCILARI - Başta il valisi ve savcılarımızı göreve davet eder,kamu zararı oluştuğu için sorumlulara gerekli cezaların rücu ettirilmesini dilerim,bir de son on yolda yapılan yolların incelenmesini dilerim MAYIN TARLASI GİBİ ÇOĞU YOL,patlak çatlak dünya kadar sıkıntılı yolların,yağmur yağdığın şehir açıl yüzme havuzu gibi oluyor,SORUMLULARIN Allah birkez daha belasını vermek isterim!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Aralık 13:19


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler