Koca uyardı: Korona tedbirleri geri mi geliyor?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca rahatlığın devam etmesi durumunda tedbirlerin yeniden alınabileceğine dikkat çekti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı süresince koronavirüs açısından oluşan olumsuz tablolar sonrasında "Bu rahatlık devam ederse tablonun olumsuz yönde gitmesi kaçınılmaz. Bölgesel olarak gerekli kararları yeniden alırız" diye konuştu.

Kurban Bayramı'nda Ramazan Bayramı'nın aksine koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanmadı. Ancak bu durum rehavete ve vatandaşların rahat davranmasına neden oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bu durum nedeniyle "Bu rahatlık devam ederse tablonun olumsuz yönde gitmesi kaçınılmaz. Üzülerek söylüyorum normalleşmeyle birlikte tedbirler devre dışı kaldı, temas arttı" ifadelerini kullandı.

TEDBİRLER DEVRE DIŞI KALDI

Gazeteci Candaş Tolga Işık'a konuşan Bakan Koca şunları söyledi "Bu rahatlık devam ederse tablonun olumsuz yönde gitmesi kaçınılmaz. Biz yeniden ciddi kısıtlamalar getirmeden vatandaşlarımız rehavetten kurtulsun. Aksi halde bölgesel olarak gerekli kararları yeniden almak zorunda kalırız. Üzülerek söylüyorum normalleşmeyle birlikte tedbirler devre dışı kaldı, temas arttı. İnsanlarda açık havada hastalık daha az bulaşacağına dair yanlış bir algı var. Bu virüsten korunmanın tek yolu önce mesafe ardından da maske."

01 Ağu 2020 - 16:31 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Izmitli - Ya bu insanlar anlamiyomu ya bu nasil cahillik insan olun yaaaaaa

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Ağustos 16:31
01

ayhan - sayın bakan sen önce Akdeniz sahillerine bir bak 8ndan sonra konuşalım diğer illeri.nedense oralarda virüs sezonda tatilemi çıktı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 01 Ağustos 16:31


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler