KESK: “Gezi yargılanamaz”

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Kocaeli Şubesi İzmit’te Gezi Parkı davası yargılanmalarına karşı basın açıklaması düzenledi

KESK: “Gezi yargılanamaz”
Haber albümü için resme tıklayın

KESKKocaeli Şubeler Platformu İzmit Sabri Yalım Parkı’ında düzenlediği basın açıklamasıyla dün başlayan Gezi Parkı davasını eleştirdi. Gerçekleştirilen basın açıklamasına KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri ile CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, AB eski Bakanı ve eski milletvekili Ali Haydar Konca ile sendikaların üyeleri katıldı. Açıklamada konuşan KESK dönem sözcüsü Etem Kartal: “Gezi yargılanamaz” dedi.

KARALAMA VE İTİBARSIZLAŞTIRMA

Kartal açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Karalama, itibarsızlaştırma, kriminalize etme, AKP iktidarında muhalefeti ve toplamsal olayları etkisizleştirme, bastırma ve cezalandırmada temel yöntemler olarak kullanıla gelmiştir. Bu yöntemler kimi zaman barış akademisyenlerine, kimi zaman KESK’li kamu emekçilerine, kimi zaman aydınlara, gazetecilere, kimi zaman muhalefet partilerine karşı çeşitli yol ve biçimlerde uygulanmıştır.

HERKES AKP’NİN HEDEFİ OLDU

Gezi Direnişi ve sonrasında bu kirli yöntemlerin hepsi devreye sokulmuş, AKP'nin kutuplaştırıcı, her şeyi metalaştıran, saldırgan neo-liberal politikalarına karşı toplumsal bir tepki olarak ortaya çıkan Gezi, dış mihraklara bağlanmaya çalışılmış, o bilindik söylem seferber edilmiştir Gezi direnişinin parçası olan herkes AKP iktidarının hedefi haline gelmiş; iktidar ve yandaş medya, direnişi destekleyen sanatçılara, aydınlara, yazarlara dönük linç kampanyası yapmıştır.

DEMOKRASİ ÇIĞLIĞIDIR

Bugün duruşmalarına başlanan Gezi davası da bu kampanyanın bir parçasıdır ve linç devam ettirilmek istenmektedir. Gezi, yaşam tarzına müdahaleye, inşaat adı altında dayanan betonlaşmaya ve kentlerimizin ruhsuzlaştırılmasına, kültüründen, bitmek bilmeyen baskılara karşı bu bir demokrasi çığlığıdır.  Burada bir kez daha çağrıda bulunuyoruz.  Bu ülkenin geleceğine sahip çıkan demokrasi ve özgürlük çığlığı olan Gezi’yi lekelemeye yönelik beyhude çabanızdan artık vazgeçin.”

24 Haz 2019 - 19:45 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Kocaelispor lu - He he polis arabalarını itfaiye ambulansları yak yargılanamaz de ulan sendikacı hangi partili olursan ol o yakılan araçlar senin aidat alıp sendikaya indirdiğin işçinin vergisiyle alınıyo

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Haziran 19:45


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler