Karadeniz'de palamut bolluğu! 5 TL'ye geriledi

Karadeniz'de, 1 Eylül'de av yasağının sona ermesiyle "Vira bismillah" diyen balıkçıların avı sürüyor. Bu yıl Karadeniz'de bolluğu yaşanan palamutun tanesi 5 liraya geriledi

Denizlerde av yasağı 1 Eylül itibarıyla sona ererken, balıkçıların Karadeniz sularına bıraktığı ağlar, palamutlarla doluyor. Balıkçı tezgahlarında palamut bolluğu yaşanıyor. Av sezonunun ilk haftasında tanesi 12,5 ile 15 lira arasında satılan palamutun fiyatı 5 liraya geriledi. Sinop açıklarında avlanan Karadenizli balıkçılar da limana dolu kasalarla dönüyor.

Balıkçı Adnan Demir, tezgahların çeşit çeşit balık türleriyle dolduğunu belirterek, "Vatandaşlarımız istedikleri balıkları çok uygun fiyatlara alabiliyorlar. Palamut tanesi 5 liradan alıcı buluyor. Barbunya gibi balık kilogramı 15 liradan satılıyor. Çok şükür deniz bu av sezonunda bereketli. Deniz suyu sıcaklığı düştükçe daha da artacaktır. Palamut avının birkaç ay daha bollaşarak devam etmesini arzu ediyoruz. Çünkü palamut maddi açıdan en çok kazandıran balık türleri arasında. İnşallah hamsi de bol olacak. Deniz verdikçe hem vatandaş ucuz balık yemeye hem de biz daha çok kazanmaya devam edeceğiz" dedi.

22 Eyl 2018 - 12:55 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Barış gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Barış gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Barış gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Barış gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Mehmet - ben 15tlden aldım saat 1de fiyat 5liraya palamut yok

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 12:55


Anket Körfez Belediye Başkanı kim olsun?
Tüm anketler